American Music Awards: Slavili One Direction i Taylor Swift

One Direction
One Direction

Britanska skupina One Direction i pjevačica Taylor Swift dobitnici su najvažnijih nagrada na nedjeljnoj dodjeli American Music Awards  na kojoj je više glazbenika odalo počast žrtvama atentata izvedenih 13. studenoga u Parizu.

Bend One Direction dobio je nagradu za umjetnika godine drugu godinu zaredom, a za svoj "Made In The A.M." i nagradu i za najomiljeniji pop/rock album, treću godinu zaredom.

 - Apsolutno je nevjerojatno dobiti tu nagradu dvije godine zaredom, kazao je član benda Louis Tomlinson.

Taylor Swift, koja nije bila nazočna svečanosti, u večer je krenula sa šest nominacija a dobila je tri nagrade - među ostalima za pjesmu godine "Blank Space", te za najomiljeniji pop/rock album ("1989"). 

Nicki Minaj dobila je dvije nagrade u glavnim kategorijama rap/hip hopa, a najboljim soundtrackom proglašen je "Pitch Perfect 2".  Za novog umjetnika godine proglašen je Sam Hunt.

Glumac i glazbenik Jared Leto na dirljiv se način prisjetio žrtava napada u Parizu, posebno onih 89 koji su poginuli na koncertu u Bataclanu gdje su on i njegov bend, "30 Seconds to Mars" održali ranije ove godine, kako je rekao, "divan i miran" koncert.  

- Danas odajemo počast žrtvama nezamislivog nasilja u Parizu i širom svijeta, rekao je.

Francusko-kanadska zvijezda Celine Dion za žrtve napada otpjevala je "Himnu ljubavi" Edith Piaf. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter