Ameri nudili, ili je Štifanić tražio mito?

Nikola Nino Smolčić i Dražen Prgić (Elio VELAN)
Nikola Nino Smolčić i Dražen Prgić (Elio VELAN)

Gradska organizacija HDZ-a sazvala je jučer konferenciju za novinare osvrnuvši se na činjenicu da se nitko ne obazire na njihovu tvrdnju da je porečki gradonačelnik Edi Štifanić navodno pokušao uzeti mito. Novinarima je govorio predsjednik gradskog ogranka HDZ-a Nikola Nino Smolčić. On je novinarima podijelio i pismo u kojem svoje tvrdnje i optužbe na račun Štifanića javno ističe.

Amerikanci se razočarali u Grad

- Ne možemo se oteti dojmu da baš nitko ne reagira na naša ukazivanja da je gradonačelnik Poreča Edi Štifanić pokušao od ozbiljnih investitora uzeti mito! Investitori koji su mogli riješiti problem dvorane Žatika, sportsku sliku grada, te podići nogometni klub Jadran u prvu Hrvatsku nogometnu ligu. Čak se na sjednici gradskog vijeća pokušao obraniti da je njemu nuđeno mito jer nije očekivao da će se to saznati i prenijeti javnosti, stoji u priopćenju koji je novinarima predao predsjednik gradskog ogranka HDZ-a Nikola Nino Smolčić.

Slučaj na koji se pozivaju članovi porečkog HDZ-a odnosi se na grupu američkih investitora koje je predstavljao Branko Škrtić koji je javno pozvao Štifanića da se podvrgne detektoru laži. Amerikanci su po Škrtiću namjeravali investirati oko 50 milijuna eura: željeli su zakupiti sportsku dvoranu Žatiku, izgraditi popratne sportske sadržaje na terenu oko dvorane, imali su namjeru kupiti bivše nogometno igralište Jadrana.

- Investitori nisu poduzeli nikakve pravne postupke jer nakon takve politike koju je gradonačelnik Štifanić pokušao provesti nad njima nemaju povjerenje u politiku i instituciju Grada. Zato i mi pozivamo Štifanića da se podvrgne poligrafu, detektoru laži kako bi razjasnili cijeli slučaj. Nevjerojatno, kad je gradonačelnik doživio saobraćajnu nesreću o tome se dva mjeseca govorilo a pred sumnjom o uzimanju mita svi šute, izjavio nam je vijećnik HDZ-a u Gradskom vijeću Dražen Prgić.

Za Štifanića su to budalaštine

- Obzirom na osuđivanu povijest gradonačelnika Štifanića postoji opravdana sumnja i želja građana Poreča da se ova ozbiljna sumnja o kriminalnom dijelu razjasni i rasvijetli, zaključuju porečki članovi HDZ-a.

Normalno, shodno težini optužbi zatražili smo komentar samog gradonačelnika.

- Teško je na takve budalaštine odgovoriti. Kad već ustraju na detektoru laži spreman sam na izazov, može i na Trgu Slobode", izjavio nam je Štifanić.

Vijećnik HDZ-a Dražen Prgić tvrdi da je na njegov upit u gradskom vijeću gradonačelnik opovrgao da je namjeravao uzeti mito.

- Upravo tako, točno je da sam na insinuacije Prgića uzvratio da su investitori meni ponudili mito i da sam zato prekinuo razgovore i potom odbio svaki daljnji razgovor s njima, izjavio nam je Štifanić. (E. VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter