Ame: Bijele slike Vanje Popek i elektronska glazba

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Projekt Ame pulske galerije Cvajner nastavlja s radom, a sinoć su glavne zvijezde programa bili rovinjski DJ-evi Evan & Fusion te pulski producent Allen Spion koji je izveo live set pod pseudonimom Disrupted Project, dok se za vizualni dio večeri pobrinula Vanja Popek koja je izložila svoje "Bijele slike".

Izloženi radovi bile su uglavnom minijature u kojima se naziru nježni, gotovo bajkoviti figurativni elementi. Suptilni dijalog između bijele površine i crnih crta koje stvaraju figure koje nas podsjećaju na nevinost djetinjstva glavna je odlika predstavljenih radova.

Vanja Popek je u Puli završila Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna, dok je u Zagrebu diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Miroslava Šuteja.

Što se glazbenog dijela programa tiče, publika je mogla uživati u nenametljivim, no zaraznim elektronskim ritmovima koji su se savršeno uklopili u blagdansku opuštenu atmosferu koja je vladala u galeriji. Projekt Ame nastavio je tako sa svojim provjerenim receptom koji spaja elektronsku glazbu i vizualnu umjetnost na nekonvencionalan i originalan način. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter