Ambulanta u središtu slavlja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mještani Sutivanca i okolnih sela u nedjelju su se okupili pored Društvenog doma da bi proslavili tradicionalnu feštu Sutivanjicu, ali i svecano otvorili uredenu ambulantu. Naime, ona se do preuredenja nalazila na katu Društvenog doma, što je invalidima i starijim osobama predstavljalo problem. Prije nekoliko je mjeseci pocelo uredenje prostora u prizemlju, a na ulazu je sagradena i rampa za lakši prilaz.

Ambulantu je, uz pomoc barbanskog nacelnika Denisa Kontošica, otvorila najstarija stanovnica Sutivanca Marija Roce, nakon cega su mještani razgledali nove prostorije. Osim ambulante, proširen je vrtic i ureden krov doma. Kontošic je napomenuo da ima još puno posla te pozvao tamošnje obrtnike da pomognu Opcini u uredenju ove zgrade koja je sagradena još sedamdesetih godina.

Fešta je pocela u jutarnjim satima misom, nakon koje je održan turnir u malom nogometu, a na vecernjem pljockarskom turniru natjecalo se cak 13 ekipa. Slavlje je nastavljeno na igralištu iza doma uz svirku Dua Amigos.


Podijeli: Facebook Twiter