«Ambulance» na proputovanju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

«Do my Bidding» naziv je umjetnickog projekta koji se odvijao na parkiralištu ispred KUC-a Lamparna. Rijec je o dvije velške umjetnice Luise Taylor i Netly Marshall, studenticama keramike i kombiniranih umjetnosti, koje u kamperu putuju Europom, suradujuci s lokalnim galerijama i sklapajuci nova poznanstva. U Labin su stigle na poziv Labin Art Expressa, ciji su ih clanovi docekali i upoznali s gradom.

- Prvi put smo u Hrvatskoj o kojoj nismo ništa znale, ali nismo ocekivale ovako lijepu prirodu, kaže Luise. "Nažalost, umjesto planiranih dva-tri dana, u Labinu cemo ostati samo jedan dan, jer smo izgubile vrijeme zbog kvara na motoru", dodaje Netly.

Njihovo vozilo su zapravo preuredena kola hitne pomoci na kojima još stoji natpis «Ambulance», cime i dalje privlace pozornost i u prvi mah stvaraju zabunu. Rado ce vas u njemu ugostiti i pokazati vam svoje maštovite umjetnicke radove.

Na put iz Swansea u Wellsu krenule su 29. ožujka i do sada su proputovale Englesku, Belgiju, Nizozemsku, Dansku, Švedsku, Finsku, Estoniju, Latviju, Litvu, Poljsku, Slovacku, Madarsku, Rumunjsku i Srbiju, odakle su iz Panceva doputovale u Labin. Danas nastavljaju kroz Sloveniju i Italiju s namjerom da se preko Švicarske, Francuske, Luksemburga i Belgije vrate u Ujedinjeno kraljevstvo.


Podijeli: Facebook Twiter