Ambijent idealan za rad, samo da se vrijeme smiluje

Temperature mora sve su bliže ugodnim vrijednostima od 25 stupnjeva (D. MEMEDOVIĆ)
Temperature mora sve su bliže ugodnim vrijednostima od 25 stupnjeva (D. MEMEDOVIĆ)

Prvih dana priprema na Pohorju ''zeleno-žuti'' najveću borbu vode s - vremenskim prilikama. One su, uostalom, jedan od temeljnih razloga redovnog ''bijega'' nogometaša u planine gdje je tijekom ljetnih vrućina znatno lakše trenirati, ali se Puljani 
zasad u Sloveniji suočavaju sa sasvim drugom krajnosti. Tamo ih je česta izmjena kišnih i sunčanih intervala već po dolasku u hotel Bellevue upozorila na nepredvidljivost uvjeta, da bi ih jučer ujutro nevrijeme omelo u održavanju zakazanog treninga, koji su prinudno morali odraditi na igralištu s umjetnom travom pokraj hotela. Sreća da su Slovenci takvi kakvi jesu, uvijek nađu izlaz.

Rad i meditacija

Dobro je u cijeloj priči i što hotel u kojem su odsjeli nogometaši Istre 1961, osim terena s umjetnom travom, raspolaže sa svim ostalim sadržajima potrebnim za ugodan boravak.

- Malo su nas vremenski uvjeti poremetili, ali i to ide na bolje. Ostalo je sve TOP. Hrana je u hotelu dobra, sobe su velike, sami smo i imamo svoj mir. Baš je lijepo - izvještava David Puclin u ime pulskog stožera.

- Prvi put sam ovdje ljeti, dosad sam svega jednom skijao na Pohorju - smije se Puclin. - 
Ali sviđa mi se, osobno uživam u ovakvom planinskom ambijentu, idealnom i za rad i za meditaciju.

Središnji veznjak ''zeleno-žutih'' potom se osvrće i na prvu pripremnu utakmicu koju su on i suigrači odigrali netom po dolasku na Pohorje. U duelu s Anžijem završilo je 1:1.

- Zadovoljni smo prikazanim, posebno ako uzmemo u obzir da se putovanje malo oduljilo pa se nismo stigli odmoriti prije utakmice. Zato smo otvorili susret u manjem grču, 
ali poslije smo bili puno bolji protivnik, pogotovo u prvom poluvremenu. Imali smo par dobrih šansi, najbolju je propustio Gržan, ja sam također imao jednu izglednu? Kad se sve uzme u obzir mislim da smo zaslužili pobjedu - komentira Puclin.

Kad je riječ o momčadskom dojmu, uglavnom ponavlja već uvriježeno mišljenje.

Jakov Medić otišao

- Teško je u ovo doba godine o tome govoriti, nikad ne znaš tko će doći, tko otići. Dobar dio nas iz prošle sezone je tu i funkcioniramo dobro, a nije sporno da nam trebaju još dva ili tri jača igrača kako ne bismo imali problema kad počne sezona. To je ono što i trener stalno naglašava. Zasad je tu nekoliko dobrih mladih igrača, uključujući i Halilovića koji daje naznake školovanog igrača, ali sigurno je da trebamo prava pojačanja 
da bismo složili dobru momčad koja bi mogla napraviti dobre rezultate u prvenstvu - zaključuje Puclin.

U toj se namjeri ''zeleno-žutima'' na poslijepodnevnom treningu u Limbušu trebao predstaviti najavljeni napadač Okechukwu, ali Nigerijac još nije uspio riješiti potrebnu papirologiju, te je njegov dolazak u Sloveniju upitan. Kod češkog beka Nitrianskog upitnika izgleda više nema i njega nećemo gledati u ''zeleno-žutom'' dresu, dok bi suprotan slučaj mogao biti s 21-godišnjim BiH veznjakom Dejanom Maksimovićem koji bi se danas trebao pojaviti na Pohorju. 
U međuvremenu je momčad napustio 18-godišnji Jakov Medić, kojeg nakon godinu dana igranja za juniore i treniranja s prvom momčadi struka nije ocijenila konkurentnim za seniorski kadar.

Također, pulskoj su se ekspediciji iz juniorskog kadra naknadno priključili ''maturanti'' Radetić i Matteoni, koji su nakon posljednjeg ispita Državne mature sad spremni polagati ispit dokazivanja na zelenom travnjaku. Na njemu se ocjene ispisuju svakodnevno, pa i 
oni koji su davno napustili školske klupe znaju da opuštanja nema. I da prepisivanje ne pomaže! (Dameo RAMIĆ-KOVAČIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter