Amazon vec testira svoj pametni telefon?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Div internetske trgovine je u ofenzivi. Uz drugu generaciju tableta Kindle Fire, ove godine bi - prica se - mogla krenuti i proizvodnja njihova pametnog telefona.

Wall Street Journal piše kako bi uredaj mogao imati zaslon dijagonale izmedu cetiri i pet inca (izmedu 10,1 i 12,7 centimetara). Iduci iPhone navodno ce imati zaslon veci od cetiri inca, dok Samsungov Galaxy S III ima zaslon dijagonale 4,8 inca (12,1 centimetar).

Amazon svog aduta u borbi s Appelom i Androidima navodno vec testira u suradnji s azijskim dobavljacima komponenti, medu kojima je i kineska tvrtka Foxconn. Usporedo marljivo popunjava svoj patentni portfelj, kako bi se othrvao ocekivanim pravnim izazovima.

Glasine o Amazonovu pametnom telefonu pojavile su se krajem studenog prošle godine. Tada se takoder spominjao Foxconn, a izlazak na tržište bio je predviden za zadnji ovogodišnji kvartal.

Ako se to dogodi doista, uci ce u vrlo oštru konkurenciju na raznovrsnom brzorastucem tržištu, kojim trenutacno dominiraju Appleov iPhone i Samsungovi uredaji iz serije Galaxy.

Nakon što je godinama bio predvodnik na tržištu e-knjiga i e-citaca, Amazon je lani ponudio i vlastiti tablet Kindle Fire na Androidu.

Polucio je veliki uspjeh tijekom blagdanske sezone, a i kasnije je nastavio s dobrim rezultatima, velikim dijelom zbog niske cijene (199 dolara, odnosno oko 1.135 kuna, naspram 499 dolara, odnosno oko 2.845 kuna, koliko košta iPad). Procjenjuje se kako su namjerno išli ispod cijene, racunajuci na povecanu zaradu od prodaje digitalnih sadržaja.


Podijeli: Facebook Twiter