Amaterski slikari kao stari majstori

Polaznici radionice kraj svojih radova (V. HABEREITER)
Polaznici radionice kraj svojih radova (V. HABEREITER)

Sedamnaest umjetnika amatera, članova Likovne udruge Poreč, koji su protekle zime pohađali početni tečaj likovne radionice Eugena Varzića predstavilo je sinoć u porečkoj Galiji rezultate svoga rada.

Polaznici ove radionice predstavili su se završnim radovima, reprodukcijama likovnog rada velikih svjetskih slikara, od renesanse do impresionizma. Predsjednica LUP-a Ester Diklić svoje je kolege nazvala početnicima, jer su pohađali početni, tečaj, ali istaknula da gledajući njihove radove oni odaju već odlike pravih majstora.

Likovni umjetnik i profesor Varzić predstavio je svakog polaznika posebno i podsjetio na prvi susret u listopadu kada su polaznici s nevjericom mislili na završnu izložbu te istaknuo kako su apsolutno svi tehnički zadovoljili i zaslužuju čestitke.

- Odavde se upisuju Akademije likovnih umjetnosti, škole za primijenjene umjetnosti, polaznici na likovnim natječajima dobivaju nagrade, samostalno stvaraju nove kompozicije, a od ove godine krećemo sa serijom samostalnih izložbi polaznika, ujedno i članova LUP-a. Njihov prostor u Galiji još jednom potvrđuje aktivnu nazočnost na likovnoj sceni Poreča i postao je mjesto susreta onih koji vole likovnu umjetnost, amatersku i profesionalnu, rekao je Varzić.

Izložba ostaje otvorena do 17. lipnja, a nakon nje slijedi izložba polaznika naprednog tečaja. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter