Amarin: Prvi gosti u novim apartmanima


Hotelijerska kuća Maistra dovršava ovogodišnja ulaganja u turističko naselje Amarin i veći dio ovogodišnjeg investicijskog plana od 245 milijuna kuna. Djelatnici Zagrebgradnje, koji su se istakli brzom izgradnjom hotela Lone, izvode posljednje radove u naselju. Na mjestu tamošnjih starih apartmana izgrađeni su novi sa četiri zvjezdice, koji su već dobili uporabnu dozvolu i prve goste. U novih 190 apartmana bit će 567 ležajeva.

Rekonstruirani su i nadograđeni bazeni te restoran uz obalu, obnovljeni su infrastruktura, prometnice i parkirališta. Maistra je u Amarin uložila 132 milijuna kuna. Time je, nakon izgradnje 271 apartmana, u nekoliko godina posve obnovljeno ovo turističko naselje, koje će u narednim godinama na vrhu brda Monsena dobiti i hotel. Sa 461 apartmanom i 700 parcela u autokampu Amarin može dnevno ugostiti 4.500 turista.

Nakon što je Maistra kupila Valdaliso, dva susjedna turistička naselja spojena su prometnicom i plažom, a planira se i njihovo objedinjavanje. Valdaliso ima nekoliko hotela s dvije zvjezdice i autokamp, pa je smještaj dostupan gostima različite platežne moći. U njegove hotele može se smjestiti 600, a u autokamp 1.400 gostiju.

Uz projektni tim studija 3LHD u oblikovanju novog dijela naselja sudjelovali su i projektanti iz Istre. Tako je Katja Sošić iz rovinjskog Studija KAPPO izradila projekt krajobraznog uređenja, a Feručo Jugovac iz pazinske tvrtke A.G.I. projekt oborinske odvodnje. (Napisao i snimio Aldo POKRAJAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter