Amarin bukiran do kraja sezone

Među prvim gostima su austrijski par Michael Machaceka i Petra Kammer
Među prvim gostima su austrijski par Michael Machaceka i Petra Kammer

U Rovinju je u četvrtak s radom započeo novi obiteljski hotel Amarin. Već od jutarnjih sati, recepcija je započela primati prve goste, pretežito Nijemce, Talijane i Austrijance koje je, kako doznajemo, privukao dobar marketing, prateće fotografije i bogatstvo sadržaja luksuznog zdanja kao i činjenica da je Amarin - prvi hotel namijenjen obiteljima, u kojem je većina sadržaja prilagođena djeci. Podsjećamo, Amarin se nalazi na sjeverozapadnoj strani Rovinja, svega nekoliko metara udaljen od obale/plaže i s kojeg "puca" vjerojatno jedan od najljepših pogleda na starogradsku jezgru. Upravo taj jedinstveni vidikovac ima dodatnu težinu i zbog toga što sve, a riječ je o 280 smještajnih jedinica u kojima može boraviti i do tisuću gostiju, imaju pogled na stari grad.

Slike na internetu - presudne

A da svijet doista i dođe u Rovinj, i ovog se puta uz ostalu turističku promidžbu pobrinuo internet. Gosti s kojima smo razgovarali rekli su nam da su surfajući na internetu i u potrazi za sadržajem koji bi odrasle i djecu učinili sretnima na zajedničkim praznicima, pronašli Rovinj. Austrijski par Michaela Machaceka i Petru Kammer doslovce smo ugrabili na recepciji, dok je njihovo dvoje djece sjedilo na koferima.

- Nakon što su nam se prijatelji vratili s godišnjeg, kojeg su proveli u Rovinju, znali smo koje je naše odredište. Onih par nesigurnih postotaka nestalo je kada smo na internetu našli Amarin, s fotografijama i ponudom sadržaja, objasnio je Michael, kazavši i da su s viđenim, vrlo zadovoljni, dodavši da je sve "kao s fotografije".

Više dojmova o novootvorenom hotelu s nama je podijelio i drugi par iz Austrije - Isabel Kass i Stefan Mantl, koji je prijavu obavio, ubacio kofere u, kako nam vele fantastične sobe koje su "dvije u jednom", odnosno jedna od druge odvojene hodnikom, i pravac bazen.

- Naš je cilj bila Hrvatska. Kada smo na internetu vidjeli da  Rovinj ima hotel pretežito namijenjen obiteljima s djecom, znali smo - to je to. Doista, vrlo smo zadovoljni i naših sigurnih tjedan dana u Amarinu moglo bi se produžiti na još sedam dana, kaže Stefan, dok gospođa Isabel dodaje kako se nada da će im dva tjedna valjda biti dovoljna da djeca istraže sve sadržaje Amarina, a njima i za razgled Istre. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter