Amy Winehouse umrla od previše alkohola

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Okoncana je istraga o smrti britanske pjevacice Amy Winehouse, koja je preminula u srpnju ove godine. Zakljuceno je da se radilo o nesretnom slucaju cime je potvrdena pretpostavka da je Amy konzumirala ogromne kolicine alkohola nakon apstinencije.

"Ona je konzumirala toliku dozu alkohola, do 416 mg po decilitru krvi, da je na toj razini nenamjerna posljedica bila trenutacna smrt nesretnim slucajem", ocijenila je Suzanne Greenway, zadužena za istragu. Ta stopa alkohola u krvi pet puta je viša od granice pijanstva.

Svjedoci su rekli da soul diva, poznata po ekscesima, nije popila kap alkohola tri tjedna prije smrti u svom londonskom stanu 22. srpnja ove godine. Pronašao ju je cuvar koji ju je ostavio samu u sobi pet sati.

Winehouse, koja je imala problema s alkoholom i drogom, umrla je u dobi od 27 godina. Nekoliko tjedana prije smrti morala je otkazati europsku turneju nakon nastupa u Beogradu gdje ju je publika izviždala kad je odlazila s pozornice.

Amy Winehouse rodena je u židovskoj obitelji u sjevernom Londonu. Glazbom se bavila od malih nogu, a proslavila se svojim debitantskim albumom "Frank" 2003. Njen drugi album "Back to Black" donio joj je pet Grammyja. Na tom je albumu bio i jedan od njenih najvecih hitova "Rehab" koji opisuje njene probleme s drogama i alkoholom te odbijanje bilo kakve pomoci oko lijecenja njenih ovisnosti. "Back to Black" donio joj je pravu svjetsku slavu.

Njeni albumi prodavali su se u milijunima primjeraka, a obožavala ju je kritika i publika. Prerana smrt nije prekinula njenu slavu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter