Alžir: Oslobođeno 639 talaca, više od 66 stranaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 639 talaca, među kojima više od 66 stranaca, oslobođeno je na plinskom polju u Sahari blizu libijske granice, objavila je alžirska agencija APS i prenijela da operacija oslobađanja koju je pokrenula alžirska vojska još traje jer neki islamisti još drže taoce, dok se nestalima smatra još 60 stranaca.

- Oslobođeno je gotovo 650 talaca, a među njima više od polovice stranaca, kojih je bilo 132, objavila je agencija APS u petak dok su alžirske snage još držale opkoljeno plinsko polje In Amenas, 1.300 kilometara jugoistočno od grada Alžira. 

To je prvi službeni podatak koji je objavila alžirska vlada, no konačan broj još nije poznat jer su se neki strani radnici sklonili na razna mjesta na crpilištu.

Još se ne zna što je s oko 60-ak stranaca, prenijela je agencija Reuters pozivajući se na lokalni izvor. Nije jasno koliko je od tih 60 nestalih stranaca izravno u rukama terorista, a koliko ih se uspjelo skriti, dodaje Reuters.

- Vojska još pokušava naći mirno rješenje prije neutraliziranja terorista koji su utaboreni na crpilištu i pokušava osloboditi zadnje taoce koje drže, javlja APS pozivajući se na sigurnosti izvor. 

Reuters prenosi izjavu britanskog premijera Davida Camerona da je razočaran što London nije bio unaprijed obaviješten o akciji alžirske vojske u kojoj je, prema nekim podacima, poginulo tridesetak talaca. (Hina)

     


Podijeli: Facebook Twiter