Alvona: Izložba talijanskih autora za kraj sezone

S izložbe Hassana Abdelghanija u Alvoni (I. RADIĆ)
S izložbe Hassana Abdelghanija u Alvoni (I. RADIĆ)

Galerija Alvona u labinskom starom gradu izložbom talijanskih autora Giulija Cardone, Maxa Gasparinija i Cira Palumba, koja će biti otvorena večeras u 19 sati, zaključuje bogat ovosezonski program. Cardona će predstaviti s fotografijama, a Gasparini i Palumbo sa slikama u tehnici ulja. Izložba ostaje otvorena do 13. studenoga.

Na pretposljednjoj ovogodišnjoj izložbi galerije koju vode slikar Vinko Šaina i njegova supruga Alis, zatvorenoj sinoć, predstavio se, prvi put u Labinu, pulski umjetnički fotograf Hassan Abdelghani.

Njegova djela objedinjena pod nazivom "Sa distance" donose portrete snimljene na Mornaričkom groblju u Puli, nadgrobnim spomenicima u Jugendburgu te u Tajlandu.

- Abdelghani se gradu približio posjećujući njegov grad mrtvih. Davno pokojna lica, izmiješana u podudarnim sudbinama, oživjela su u univerzalnom životu poslije života na keramičkim ovalima koje je fotografirao posvećeno kao da ih nanovo portretira. Autor je prepoznao dvostrukost, prispodobivost života kroz smrt, zapisala je u popratnoj knjižici povjesničarka umjetnosti Paola Orlić. (I. R.)


Podijeli: Facebook Twiter