Alternativnim putem do polja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu gradnje punog profila Ipsilona nedavno su poceli i pripremni radovi za izgradnju drugog nadvožnjaku kod sela Kresini, što je uzrokovalo niz promjena za lokalno stanovništvo i školarce. Naime, promet je preusmjeren na selo Krnicari, ali samo za osobna vozila.

Stanovnici sela Roži, Kresini, Milanezi i Krnicari, koji su za pocetak radova saznali tek putem novinskog oglasa, bili su zabrinuti kako ce doci do svojih polja jer preko zatvorenog dijela ceste ne mogu proci. Pritom su razmišljali i o protestu - traktorima bi došli na Ipsilon jer im je preko otvorenih Krnicari put do polja bio predug.

Vijecnik IDS-a Livio Kresina obavijestio nas je da je, nakon što je kontaktirao nacelnika Žminja Alda Bancica i izvodaca radova Bouygues, pronadeno rješenje.

- Traktorima cemo moci proci nakon 17 sati. Osim toga, mještani su ocistili seoski put iza sela Kosici pa se do polja može i tim putem, kaže Kresina.

Iz Bouyguesa saznajemo da ce traktore propuštati samo uz posebnu dozvolu i koliko to situacija dozvoljava jer ce vec za nekoliko dana radovi biti kompleksniji, pa se ni oni nece propuštati. Saznajemo takoder da ce radovi potrajati najkasnije do 1. lipnja.

Novom režimu prometovanja prilagodile su se i redovne te školske autobusne linije. Od ravnateljica OŠ Petra Studenca iz Kanfanara i OŠ Vladimira Gortana iz Žminja saznajemo da nije bilo vecih problema. Ipak, nekolicinu ucenika iz sela Maraškini, Matijaši i Vlašici do škole u Žminj voze roditelji.


Podijeli: Facebook Twiter