Alternative nu metal atrakcija Infected Rain stiže u Uljanik

(M. KOŠTA)
(M. KOŠTA)

PULA

Roštiljarka Live 2017. jesensko-zimsku i proljetnu sezonu zatvara premijernim nastupom još jednog jakog inozemnog benda pa tako u subotu, 13. svibnja u klub Uljanik prvi put dolazi alternative nu metal atrakcija Infected Rain iz Moldove.

Riječ je o koncertno iznimno atraktivnom bendu kojeg predvodi karizmatična pjevačica Lena. Na koncertu u Puli Infected Rain će predstaviti i stvari s najnovijeg albuma "86". Zvuk Infected Raina je vrlo blizak Kornu, Soulflyu, Deftonesu i sl.

Lena se zaljubila u heavy metal kada je imala 14 godina, da bi 2008. s Vidickom i DJ Kapom pokrenula Infected Rain. Nakon nekoliko mjeseci krenula je na privatne satove pjevanja s učiteljicom Tatianom Robertovnom koja je s Lenom morala krenuti ispočetka, budući da Lena nikada prije učila glazbu. S njom je naučila kako disati, osjećati glazbu i pjevati, a pisanje pjesama i koncertiranje su počeli biti njen razlog da živi. Svi njeni tekstovi su bazirani na njenim vlastitim iskustvima, strahovima i razočaranjima u životu.

Stil grupe Infected Rain opisuje se kao energični spoj nekih od najboljih modernih stilova metala s dodatkom nečeg malo mračnijeg i težeg. To je kombinacija ženskog vrištanja, teških rifova i semplova. Grupu čini pet članova, dva gitarista, pjevačica, basist i bubnjar. Ljeta 2009. objavili su prvi EP sa šest pjesama i to "Panika", "No More", "Escape", "Go Away", "Homeless" i "Judgmental Trap" za koju su snimili prvi spot. Prvi album nazvan "Asylum" objavili su 2011. Početkom 2012. objavili su drugi spot i to za pjesmu "At the Bottom of the Bottle", a pola godine kasnije izašao je i video "Me against you". Sredinom 2014. objavili su drugi album "Embrace Eternity". Početkom prošle godine objavili su video za pjesmu "Serendipity" koja se našla na upravo objavljenom albumu "86".  (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter