Alternativa u Rovinju od 27. do 30. prosinca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Natjecateljski dio Rovinj Music Festivala odvijat ce se nakon revijalnog dijela programa u kojem nastupaju Goran Bare i Majke, TBF i Hladno pivo te istarski bendovi God.Name, Dogma i Obican svijet. Prvih pet finalista nastupit ce 27., drugih pet 28. prosinca, i to s pocetkom u 23 sata. Nakon nastupa žiri ce odabrati po dva najbolja koja ce se natjecati za prvo mjesto 29. prosinca, rekao je na konferenciji za novinare Darko Zgrabljic iz diskografske kuce Apeiron, koja ujedno pobjedniku osigurava produkciju i izdavanje CD-a.

RMF ce se odvijati na glavnom rovinjskom trgu, Trgu maršala Tita. Žiri, koji uz Zgrabljica cine Zoran Božic i Leo Modric iz studija D. P., Denis Budim iz studija L. A. te priznati rovinjski klavijaturist Kristian Terzic, odlucivat ce o pobjedniku medu deset bendova koje su izabrali medu 102 prijavljena. Nastupaju Spremište, DavidiaN iz Zagreba, Wasted Generation iz Osijeka, Merkur iz Kaštel Kambelovca, Palazzo Ploech i Moskva iz Rijeke, Mala Vida iz Krka, Co. Da iz Ljubljane, Fancy filter iz Pule i Frantic iz Novske. Bendovi pokrivaju razne žanrove: reggae, ska, alternativni rock, hard rock, pop rock, indie rock, kao i elektroniku.

- Ipak, publiku ce svakako najviše privuci revijalni dio festivala. Prvu vecer, 27. prosinca, u 20.30 sati nastupaju God.Name, a potom Goran Bare i Majke, dok ce nakon natjecateljskog dijela nastupati rovinjski bend Deep Pression.

RMF pocinje zapravo vec u 17 sati, kada nastupa rovinjski VIP bend koji ce svakodnevno u šatoru, u kojem se nalazi i restoran, zabavljati publiku. Ulaz u manji šator je besplatan, a naplacuje se samo revijalni dio RMF-a, rekao je Zoran Božic. Drugu vecer, 28. prosinca, nastupaju Dogma i TBF, a nakon natjecateljskog dijela The Link20, dok ce u cetvrtak prije Hladnog piva nastupati The Smoking Kids, sastav tinejdžera s Hvara koji zbog godina nije mogao uci u natjecateljski dio, a nakon njih Obican svijet.

Nakon toga ce nastupati finalisti natjecateljskog dijela, a pobjednik ce biti proglašen nakon nastupa rovinjske grupe Big Wave.

U sklopu RMF-a održat ce se i koncert Massima Savica s bendom Kristiana Terzica, koji ce se održati 30. prosinca u kazalištu "Antonio Gandusio".

RMF festival ujedno je i organizator doceka na Trgu maršala Tita, kada nastupaju Master bend i Dream Project. (M. MEDIC)


Podijeli: Facebook Twiter