Alta Badia: Pobjeda Hirschera, Kostelić izletio

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Austrijski skijaš Marcel Hirscher pobijedio je u današnjoj utrci veleslaloma za Svjetski kup u Alta Badiji, dok Ivica Kostelić nije uspio završiti drugu vožnju. Izletio je sa staze, ali se brzo pridigao na skije i nije došlo do ozljede.

Drugo mjesto osvojio je Francuz Alexis Pinturault (+0,35), a treći je bio Amerikanac Ted Ligety (+0,58).

Kostelić je nakon prve vožnje bio na 27. mjestu, sa zaostatkom od 3,29 sekunde. Drugi hrvatski predstavnik Filip Zubčić završio je na 45. mjestu (+4,87) i nije uspio izboriti drugu vožnju.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Norvežanin Aksel Lund Svindal s 530 bodova, a slijede Austrijanac Marcel Hirscher s 435 te Amerikanac Ted Ligety s 329 bodova, dok je Ivica Kostelić na 37. mjestu s 99 bodova.

Veleslalom Val d'Isere: Weirather pobjedom zadržala vodstvo u Svjetskom kupu

Skijašica iz Lihtenštajna Tina Weirather pobjednica je veleslaloma za Svjetski kup voženog danas u Val d'Isereu. Weirather je do pobjede kojom je učvrstila svoje vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa stigla sa 73 stotinke prednosti u odnosu na drugu Švicarku Laru Gut, dok je treće mjesto zauzela Šveđanka Maria Pietilae-Holmner s 95 stotinki slabijim vremenom od Weirather.

Weirather sada u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa ima 595 bodova, 27 više od druge Gut te 60 od treće Njemice Marije Hoefl-Riesch. U redoslijedu veleslalomašica vodi Šveđanka Jessica Lindell-Vikarby sa 252 boda, Weirather je druga sa 205, a treća Pietilae-Holmner ima 186. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter