Alonso potpisao za Ferrari

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolac Fernando Alonso (28), bivši svjetski prvak u Formuli 1, od iduce sezone sjedit ce za upravljacem Ferrarijeva bolida, potvrdila je talijanska momcad.

Alonso je za Ferrari potpisao ugovor na tri godine, a u momcadi ce zamijeniti Finca Kimija Raikkonena. Njegovi kolege bit ce Felipe Massa i Giancarlo Fisichella. Po pisanju talijanskih medija, Alonso ce zaradivati 25 milijuna eura na godinu, cime ce postati najbolje placeni pilot u F1. Njegovo mjesto u redovima Renaulta trebao bio zauzeti Poljak Robert Kubica, dok Raikkonen po svemu sudeci seli u McLaren.

- Ponosni smo što možemo objaviti da ce od iduce sezone za našu momcad voziti jedan od najboljih i najtalentiranijih vozaca. Alonso je dva puta bio svjetski prvak, što dovoljno govori o njegovim kvalitetama, kazao je Stefano Domenicali, jedan od Ferrarijevih celnika.

Alonso je debitirao u F1 2001. godine u Minardiju, a iduce sezone je preselio u Renault. Prvu Grand Prix pobjedu upisao je 2003. godine u Madarskoj. Naslove svjetskog prvaka osvojio je 2005. i 2006. godine. Potom je preselio u McLaren, a 2008. godine se vratio u Renault. Dosad je nastupio na 137 Grand Prix utrka i upisao 21 pobjedu. Ukupno se 53 puta uspeo na jednu od stepenica pobjednickog postolja.


Podijeli: Facebook Twiter