Alma Rekic pobjednica slasticarskog kupa "Sveti Pelegrin"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao i lani, i ove je godine Slovenka Alma Rekic iz bledske grupacije Sava Hotels and Resorts pobijedila na 2. medunarodnom natjecanju slasticara "Sveti Pelegrin", održanog proteklog vikenda u Umagu u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza i Udruge kuhara Istarske županije. U ukupnom poretku iza nje plasirali su se Ivana Vidakovic iz umaškog hotela Melia Coral hotelijerske kuce Istraturist, dok je trece mjesto osvojio Kenan Suljovic iz sarajevske slasticarnice Palma.

Osam ekipa iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Bosne i Hercegovine nadmetalo se u tri kategorije - u pripremi internacionalnih slastica, tocnije torte Saint Honore, zatim svadbene torte i deserta od mlijecnog dizanog tijesta. Sve to bilo je izloženo u atriju Puckog otvorenog ucilišta pred nestrpljivom publikom koja je jedva docekala službeno proglašenje najboljih, da bi zatim mogla degustirati. Sve su slastice nestale vrlo brzo.



U kategoriji medunarodne slastice prva je bila Vidakovic, Rekic druga, a treceplasirani je Jasmin Kujundžic iz opatijskog hotela Ambasador. Najbolju svadbenu tortu napravila je Rekic, drugi je bio Suljovic, a treca Ljiljana Krstinic iz Istraturistovog hotela Sol Umag. U kategoriji deserta top lista je glasila - Rekic prva, Suljovic drugi, a Vidakovic treca.

Slatke kreacije ocjenjivala je komisija ciji je predsjednik bio Roberto Peric iz Pule, a clanovi Iztok Legat iz Slovenije, te Umažani Dragica Lukin i Marinko Jurešic, koji je ujedno i izbornik hrvatskih kulinarskih reprezentacija. Domacini natjecanja bili su Istraturist i njegov hotel Sipar. Na dodjeli sve je prisutne najprije pozdravio predsjednik Udruge kuhara IŽ-a Zoran Stanisavljevic, a onda su im cestitali celnik Hrvatskog kuharskog saveza Damir Crleni i direktor za južnu Europu Svjetskog udruženja kuharskog saveza (WACS) Srecko Koklic.

Cijelu manifestaciju nadopunila je izrada atraktivne ledene skulpture - velikog lava kao umaškog simbola - kojeg je uz pomoc motorne pile vješto napravio majstor Miro Rismondo s Bleda.


Podijeli: Facebook Twiter