Alma Prica nakon 7 godina opet na filmu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Pisarovini nadomak Zagreba pali su prvi kadrovi novog filma "Halimin put", po originalnom predlošku Fede Isovica, a redatelj je Arsen Anton Ostojic, široj javnosti poznat po "Toj divnoj splitskoj noci" i "Nicijem sinu", djelima koja su osvojila niz najvažnijih nagrada u Puli.

Rijec je o filmu trenutno najveceg budžeta, dirljivoj prici o dvije žene koje dijele jedno majcinstvo u poslijeratnoj bosanskoj Krajini, odnosno o dobrocudnoj Halimi koja pokušava pronaci svog nestalog sina. Utjelovila ju je Alma Prica, koja je nakon sedam godina pauze ponovno stala pred kamere, a ovo joj je prva suradnja s Ostojicem.

Ostatak glumacke ekipe cine Olga Pakalovic, Mijo Jurišic, Daria Lorenci, Dejan Acimovic, Slaven Knezovic, kao i zvucna imena iz BiH i regije - Mustafa Nadarevic, Miodrag Krivokapic, Armin Omerovic, Minka Muftic, Senad Bašic, Sebastian Cavazza i drugi. Prilika da zajedno zaigraju na filmu pružila se i glumacko-bracnom paru Mariji Omaljev-Grbic i Miraju Grbicu.

Snimanje filma pod palicom Slobodana Trninica trajat ce do pocetka travnja, a premijeru ce najvjerojatnije doživjeti na ovogodišnjem, 59. pulskom filmskom festivalu. Montažu potpisuje Dubravko Slunjski, scenografiju Ivo Hušnjak, za kostimografiju je zadužena Branka Tkalcec, a za glazbu Mate Matišic, sve u produkciji Arkadena Zagreb i koprodukciji Studio Arkadena iz Slovenije te FIST-a iz Bosne i Hercegovine, odakle su stigle i novcane pomoci (Slovenskog audiovizualnog centra te Fondacije za kinematografiju Federacije BIH). Najveci dio sredstava dao je Hrvatski audiovizualni centar, koji je scenarij Fede Isovica ocijenio najboljim. (M. CURIC)



Sara Hribar: "Al' tata ti me voliš"

U Zagrebu je nastavljeno snimanje cjelovecernjeg igranog omnibusa "Zagrebacke price 2 - ljubav" pod radnim nazivom "Al' tata ti me voliš" u produkciji Propeler filma, po scenariju i u režiji Sare Hribar. Rijec je o romanticnoj drami u kojoj se pojavljuju redom mladi i afirmirani hrvatski glumci: Dijana Vidušin, Stjepan Peric, Jadranka ?okic, Frano Maškovic, Marija Tadic, Ivan Glowatzky, Mislav Cavajda, Borko Peric i drugi, a u filmu se pojavljuju i djeca glumci, dok glavnu djecju ulogu nosi izuzetno talentirana djevojcica Nika Trenc Sato.
Prema rijecima redateljice, premijera je planirana za 59. Pulu. Direktor fotografije je Vjekoslav Skledar, a producenti filma su Boris T. Matic i Lana Ujdur.


Podijeli: Facebook Twiter