Allianz auto osiguranje jeftinije 300 do 500 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osiguravajuća kuća Allianz predstavila je danas novo, liberalizirano osiguranje od automobilske odgovornosti, kojim cijene polica obveznog autoosiguranja u prosjeku 'padaju' za oko 300 do 500 kuna.

Predsjednik Uprave Allianza Boris Galić istaknuo je na predstavljanju da ova liberalizacija nije "divljanje i brutalno rušenje cijena" na tržištu obveznog autoosiguranja s isključivim ciljem privlačenja što većeg broja novih klijenata, već prirodni iskorak, koji je opravdan i trebao se dogoditi odavno.

Galić je kaže da je teško procijeniti kako će se liberalizacija autoosiguranja odraziti na hrvatsko tržište, jer ranija iskustva govore da su razna tržišta drukčije reagirala. Cijena police određivat će se kroz individualni pristup klijentu, a u Allianzu procjenjuju da će najveću uštedu ostvariti oprezni vozači stariji od 30 godina s osobnim vozilom snage motora iznad 44 kilovata.

Osim putem Allianzovih predstavnika, nova će se polica nuditi i kroz prodajnu mrežu Zagrebačke banke, a jedna od novosti koju donosi je i npr. naknada štete u slučaju prometne nesreće vozila osiguranika s neosiguranim vozilom, kada pravo na odštetu imaju i osiguranik i vlasnik neosiguranog vozila, kojih u Hrvatskoj ima oko 100 tisuća. Do sada vlasnik neosiguranog vozila nije imao pravo na odštetu od osiguravajuće kuće, ali je mogao podići privatnu tužbu protiv osiguranika, koji je ovom policom zaštićen od takve tužbe. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter