All you need is love: Končarević i Jerković najbolje

 Pobjednice festivala: Lana Končarević i Josipa Jerković 
Pobjednice festivala: Lana Končarević i Josipa Jerković 

Pobjednice 15. pazinskog Festivala mladih pjevača "All you need is love" su Lana Končarević i Josipa Jerković, koje su na pozornici velike dvorane pazinskog Spomen doma u duetu impresivno otpjevale pjesmu "Crno i belo" makedonske pop-dive Kaliopi i time zaslužile najbolje ocjene žirija koji su činile Ines Prajo i Ariana Kunštek.

Drugu nagradu žirija podijelile su Rebecca Sponza za izvedbu pjesme "All I could do was cry" i Cristina Lubiana za izvedbu pjesme "Sveta ljubav", dok je treću nagradu žirija dobio Toni Šimonović koji je otpjevao "Human nature".

Za najbolju interpretaciju nagrađena je Eria Bassani koja je otpjevala "What's up", dok je nagradu publike dobila Nina Fakin za "Hallelujah".

Ovaj je festival, koji već niz godina uz veliki interes i mladih izvođača i publike organizira pazinsko Pučko otvoreno učilište u suradnji s buzetskom udrugom "Mali veliki mikrofon", okupio 24 mlada pjevača i pjevačice koji su u natjecateljskoj konkurenciji nastupili s 22 pjesme otpjevane solo ili u duetu, uz žustro bodrenje svojih navijača iz publike.

Da nastup i eventualni uspjeh na ovom festivalu mogu biti i nešto više od uzbudljive zabave, pokazao je show-program nakon natjecateljskog dijela, u kome su, dok je žiri vijećao i dok su se zbrajali glasovi publike nastupili Antonela Doko, Gianluca Draguzet, Mateo Pilat, Angelica Zacchigna i Dinela Kazalac, mladi pjevači koji su počeli baš na ovom ili sličnim festivalima, a zatim su karijeru nastavili nastupima i na "većim" festivalima te snimanjem samostalnih pjesama i spotova. Publiku je posebno oduševio nastup osmogodišnje Dinele Kazalac, koja je "kao velika" otpjevala Cohenovu pjesmu "Hallelujah" i time navijestila da će se njenim budućim nastupima na ovakvim festivalima itekako još pljeskati. (Napisao i snimio D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter