Alkinih 30 godina karijere uz 30 pjevaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najveci spektakl hrvatske glazbe ove godine, koncert Alka i prijatelji, održat ce se 8. lipnja u 21 sat na stadionu u umaškom Stella Marisu.

Uz Alku Vuicu, koja ce tim dogadajem u svom rodnom gradu proslaviti 30. obljetnicu autorske karijere i 50. rodendan, pjevat ce Boris Novkovic, Danijel Popovic, Doris Dragovic, Feminem, Forum, Gianni Gamulin, Goran Karan, Halid Bešlic, Hanka Paldum, Hari Varešanovic, Ivana Banfic, Jacques Houdek, Kaliopi, Leo, Maja Blagdan, Marina Perazic, Massimo Savic, Mladen Grdovic, Nina Badric, Neno Belan, Neki to vole vruce, Novi fosili, Radojka Šverko, Sandi Cenov, Tereza Kesovija, Teška industrija, Tony Cetinski, Vlado Kalember i Željko Bebek.

- Cijeli je koncert sazdan od ljubavi, i to mojih prijatelja pjevaca. Neki su se cak odrekli odlaska na koncert Bon Jovija koji se održava isti dan, a ima onih koji ce samo radi mene doci iz Bosne. Sve moje pjesme djeca su mojih ljubavi, u ovom slucaju koncert radim iz ljubavi prema Umagu i Istri. Nisam mogla poželjeti ljepši rodendan i jubilej karijere. No, bez organizatora Lire intersounda, Istraturista i Grada Umaga ne bih to mogla napraviti, rekla je Alka Vuica u umaškoj gradskoj palaci na predstavljanju programa koncerta.



Gradonacelnik Umaga Vili Bassanese istaknuo je da ce time odati priznanje za njen dugogodišnji rad. Grad je iskazao interes jer im je stalo da se desi takav spektakl u Umagu.

O turistickoj vrijednosti projekta govorila je direktorica umaške Turisticke zajednice Sanda Bravar Radizlovic, koja je naglasila da je ovaj dogadaj motiv dolaska gostiju u Umag, što im je i bio cilj. Uvjerena je da ce koncert, koji ce trajati oko tri sata, privuci brojnu publiku.

Valter Kiršic iz Lire Intersounda rekao je da karta za koncert košta 100 kuna i da ce se održati cak i u slucaju kiše. Autor jumbo plakata i pozivnica je Ivica Propadalo, koji ce se pobrinuti i za scenografiju na koncertu u dogovoru s režiserom Zoranom Nikolicem.

Sat i pol koncerta snimat ce tim Hrvatske radiotelevizije, što ce se uživo prenositi na HRT-u Plus. Prve ce nastupiti djevojke iz Feminema s pet Tajcinih hitova, a nekoliko hitova Josipe Lisac i Olivera Dragojevica, poput "Lijepa bez duše" i "Rušila sam mostove od sna", izvest ce Houdek u duetu s Ninom Badric, odnosno s violoncelisticom Anom Rucner.

Sve izvodace pratit ce glavni bend s više glazbenika i tri back vokala pod ravnanjem Vladimira Babina iz Rijeke.


Podijeli: Facebook Twiter