Alka i Kajin plesali, politicari loptali

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nedjeljno predvecerje za dobrotvorstvo. Solidarnost na djelu Puljani su pokazali odazivom na humanitarni spektakl u sklopu akcije "Svi za Sanju" u Domu sportova "Mate Parlov", a kojim se prikupljao novac za teško bolesnu Puljanku Sanju Bubonjic, koja boluje od težeg oblika Westovog sindroma.

Primarni, no ne i jedini cilj, bio je prikupiti oko 60 tisuca kuna za kupnju posebnog uredaja za savladavanje arhitektonskih prepreka koji ce Sanji prvenstveno koristiti u njenoj zgradi te je spuštati i podizati zajedno s kolicima iako uredaj nije fiksan i može se koristiti izvan kuce.

"Pula, hvala", rijeci su zadovoljnih organizatora, bracnog para Danijele i Zorana ?ordevica, od kojih saznajemo da je prodano 1.250 ulaznica, od cega je prikupljeno 23.540 kuna, a uz dotadašnje 44 tisuce prikupljene ranije tijekom akcije, ukupno 67.540 kuna. Uz pomoc popusta i donacija spomenuto pomocno vozilo kupit ce za 47.300 kuna.





Glumci, politicari, sportaši, glazbenici, ukratko ljudi iz društvenog života zemlje, od kojih su tek neki Rene Bitorajac, Zlatan Zuhric Zuhra, Boris Miletic, Enis Bešlagic, Helena Minic, Mario Battifiaca, Bruno Krajcar, Robert Zuber, Franko Krajcar, Damir Kajin i Alka Vujica razlicitim aktivnostima krenuli su prema jednakom cilju. A buduci da cilj opravdava sredstvo, zamjerki na izvedbu nema, akcija je zacrtano i ostvarila.

Red malog nogometa, glazbe, plesa. Zabava konstantna. Sudionici su ocito bili u boljoj formi od publike, no jedni su kompenzirali druge. Program su nakon mažoretkinja otvorili mali polaznici škole nogometa NK-a "Istra" simpaticnim nogometnim okršajem koji je prošao bez golova, a nerijetko su se svi igraci nalazili u ofsajdu.

Igrale su sljedece ekipe: stari redari kluba Uljanik protiv Euroherca, glumaca i cura s Radio Pule, glazbenici i politicari, Policijska uprava istarska igrala je protiv Jadranskog osiguranja te sportaši protiv ekipe Brionke. Do finala se stiglo izvodenjem jedanaesteraca, a konacna pobjeda pripala je politicarima, koji su trijumfirali nad sportašima rezultatom 2:1.





Najocekivaniji nogometni okršaj bio je onaj izmedu politicara i glazbenika, koji su pak, po mišljenju Battifiace, najbolji par jer "svi plešemo kako oni sviraju, u svakom smislu", rekao je Battifiaca te dobro predvidio ishod utakmice, a konacno i turnira, odnosno pobjedu politicara, pretpostavivši da su, buduci da živimo u zemlji korupcije, potkupili suca.

U pauzama izmedu nogometa, a igralo je deset ekipa po deset minuta, nastupala je plesna skupina - pulska Boom Gylaz, Alka Vujica je pjevala, ali i plesala s Damirom Kajinom, najmladima je vjerojatno najzanimljiviji bio madionicar Stefano, a medu poznate face ugurao se i sveti Nikola. Ociti miljenik publike koja je stajala u redu za fotografiju s popularnim glumcem Enisom Bešlagicem, izmedu ostalog i prvim ambasadorom saveza Save the Children Norway, koji nam je otkrio da se redovito odaziva ovakvim akcijama, koje smatra jedinim nacinom skretanja pozornosti na odredeni problem.



Da se odlicno snalaze, kako u sportskim tako i glazbenim vodama, pokazale su cure s Radio Pule, koje su se nakon odigrane utakmice protiv ekipe glumaca, kao pratece plesacice, pridružile nastupu Alke Vuice. Potonju smo pitali kakve su im šanse u daljnjem probitku u svijet showbusinessa, na što nam je kratko odgovorila da su cure prestare. Njihova je reakcija bila izazivanje na dvoboj.

- Imamo ritam i obline, a to je ono što showbuisiness traži. Možda naš prirodni talent nije došao do punog izražaja, ali smo pokazale da smo u formi. Ovo nam je bio prvi nastup i nije nas kocila samo trema, vec nismo htjele svojim nastupom zasjeniti Alkin, složile su se cure, a u identicnom, opuštenom tonu protekla je cijela vecer.


Podijeli: Facebook Twiter