Aljaska:Pronađeno 17 tijela iz avionske nesreće 1952.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijela 17 američkih vojnika poginulih u zrakoplovnoj nesreći na Aljasci 1952. pronađeni su više od 60 godina nakon pada, objavio je u srijedu Pentagon.

Na mjestu nesreće još se uvijek traga za 35 tijela, objavilo je ministarstvo obrane. Vojna letjelica C-124 Globemaster pala je 22. studenoga 1952. nakon što je poletjela iz baze Elmendorf na Aljasci u pravcu države Washington. Prevozila je 41 putnika i 11 članova posade.

"Loši vremenski uvjeti spriječili su neposrednu potragu. Krajem listopada i početkom prosinca 1952. ekipe za potragu nisu uspjele lokalizirati mjesto nesreće niti pronaći ijednu žrtvu", objasnilo je ministarstvo obrane.

U lipnju 2012. helikopter Nacionalne garde Aljaske uočio je olupinu tijekom vježbe zapadno od Mount Gannetta, a u potrazi nakon toga potvrđeno je da je riječ o avionu koji se srušio 1952.

Znanstvene ekipe i tragači uspjeli su identificirati 17 vojnika poginulih u nesreći. "Ostale žrtve još treba pronaći, a mjesto nesreće i dalje će se nadzirati", zaključilo je ministarstvo obrane. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter