Alilovic osigurao pobjedu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska je u šestom susretu kvalifikacijske skupne 4 stigla do pete pobjede nakon što je teže od ocekivanja u zadarskoj dvorani "Krešimir Cosic" s golom razlike (26:25) svladala oslabljenu Madarsku. Bio je to susret u kojem je Hrvatska sredinom nastavka došla do prednosti od pet golova razlike, ali su se neugodni Madari "vratili u igru" i do posljednje sekunde prijetili da odnesu bod. Na kraju je presudio Mirko Alilovic koji je zaustavio šut Mocsaija s desnog krila. Ovom je pobjedom Hrvatska došla na kora do nastupa na EP-u u Austriji iduce godine. Do kraja kvalifikacija ocekuje je utakmica sa Slovackom u srijedu u Zadru i potom gostovanje u Grckoj.

Hrvatska je u susret krenula zonskom obranom 3-2-1 s Alilovicem na golu, Horvatom, Kopljarom, Balicem, Vorijem, Valcicem i Vukicem, dok su Madari ispred golmana Fazekasa stali u plitku 6-0 obranu. Upravo su dobre obrane i neprecizna igra u napadu obilježile pocetne minute jer je u 11. minuti susreta rezultat glasio tek 3:2. Nakon toga se razbranio Fazekas, a madarska je obrana odsjekla Vorija od suigraca i ubrzo su Madari preko Ilyesa i Ivanczyka poveli s 4:3. Vidjevši nemoc svojih vanjskih igraca u napadu izbornik Cervar u tim je trenucima umjesto Balica i Valcica u igru uveo Duvnjaka i Lackovica, no gosti su i dalje koristili "prazan hod" hrvatskog stroja i u 20. minuti su golom Mocsaija poveli 7:5. To kao da je bio znak za uzbunu jer su Lackovic i Horvat pokrenuli suigrace i konacno našli nacina da svladaju Fazekasa koji je prethodno obranio oba sedmerca. Bržim protokom lopte u napadu, te prelaskom na plicu 6-0 obranu "kauboji" su do poluvremena serijom 7-2 ipak došli do tri gola prednosti.

U nastavku je Hrvatska krenula bez ljevaka na vanjskim pozicijama jer je uz Balica i Lackovica zaigrao Duvnjak. Ta je postava ubrzo dovela Hrvatsku u vodstvo od 21:16 u 46. minuti i u tom je trenutku izgledalo kako ce "kauboji" u Zadru lakocom doci do pete pobjede. Medutim, s tim se nisu složili gosti koji su predvodeni raspucanim Ilyesom serijom 7-3 zakomplicirali situaciju jer je u 54. minuti na semaforu svjetlilo 24:23 cemu je doprinio i loš dan hrvatskih izvodaca sedmeraca. Nakon toga igralo se u grcu, gol za gol da bi u odsudnim trenucima "izronio" Mirko Alilovic koji je omogucio izabranicima Line Cervara da stignu do vrlo važne pobjede.


Podijeli: Facebook Twiter