Alija i Medina Rešić izlažu u studiju Poola na Verudeli

Jedan od radova Alije Rešića
Jedan od radova Alije Rešića

"Prstenac" je naziv izložbe radova akademskog kipara Alije Rešića i njegove kćerke Medine Rešić, studentice fotografije na Kraljevskoj akademiji u Haagu, koja je sinoć otvorena u Studiju Poola na Verudeli. Radovi tematiziraju konje i tradicionalnu barbansku Trku na prstenac.

Voditelj studija Robert Pauletta podsjetio je prilikom otvorenja da je orijentacija ove galerije promovirati mlađe autore, kao i autore s ovog područja.

- Ovo je prilika upoznati mladu fotografkinju koja dosad nije izlagala u Puli, kao i radove njenog nadaleko poznatog oca, rekao je Pauletta. Izložba je otvorena iduća dva tjedna, do 3. rujna.

Alija Rešić ima atelje u Hrbokima (Barban), a kao samostalni umjetnik radi i izlaže od 1977. godine na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnik je više priznanja i nagrada za skulpturu. Rođen je u Prijedoru; na kiparskom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirao je 1977. godine, a tri godine kasnije radio je kao suradnik majstorske radionice akademskog kipara Antuna Augustinčića pod vodstvom mr. Ivana Sabolić. Član HDLU-a Istre posao je 1999. godine. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter