Alice Cooper: Rock je seksualna, plemenska stvar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki rocker Alice Cooper nazvao je popularni britanski sastav Mumford and Sons "uvredom za rock 'n' roll". "Mislim da bi cijele ove generacije možda trebale prijeći na odreske. Možda bi trebali prestati jesti vegetarijansku hranu, izaći van i dopustiti da im krv prokola sistemom", rekao je 65-godišnji Cooper za časopis Fuse.

On smatra da rock 'n' roll nije kada se pjeva: "sreća, sreća, sreća, sve je u redu". Posebno se okomio na engleski folk rock sastav Mumford & Sons. "Oni su odlični u onome što rade, ali to nije rock 'n' roll. Ne zovite to rock 'n' rollom. To je uvreda za rock 'n' roll", rekao je.

Alice Cooper priznaje da je on što se toga tiče pripadnik stare škole: "Kada si u rock bendu odmetnik si, ne igraš po pravilima. To ne znači da se moraš drogirati." Kada si na pozornici, drži Cooper, ne sviraš gitaru mlitavo, i svakako ne akustičnu gitaru. "To ne dolazi iz mozga, dolazi iz utrobe, dolazi iz prepona. Rock je seksualna, plemenska stvar."

Cooper se međutim žali da vidi nove grupe kako pjevaju: "oh, mrzim naftu, mrzim rat, mrzim sve loše stvari koje mi se ne sviđaju, budi moja djevojka, tra la la".

"I onda vidim da se takve grupe proglašavaju najboljim novim rock bendovima. Međutim, rock bendovi nemaju harmoniku, nemaju lutnju, nemaju flautu, osim ako možda niste Jethro Tull", smatra rock veteran.

Cooper im je na kraju poručio: "Ako ne želite biti rock bendovi - super! Kul, to je bolje za nas. Ostat će više mjesta za grupe kao što su Foo Fighters ili Green Day, više za one koji su zaista rock bendovi. Ne razumijem zašto se svi boje da budu u rock sastavu. Nećete time uvrijediti nikoga!" (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter