Alfa Romeo ce proizvesti model 4C

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ako i ostali proizvodaci prihvate trend kojim su krenuli Toyota i Alfa Romeo, u buducnosti nas ocekuje prava poplava zabavnih sportaša.

Formula za izradu cistokrvnog sportskog automobila nije pretjerano zahtjevna, sve što vam treba jest aerodinamicna i laka arhitektura s niskim težištem u koju cete motor spremiti vozacu iza leda (ili sprijeda), a snagu kanalizirati na stražnji par kotaca. Zvuci jednostavno, no cini se da ne može biti i pretjerano jeftino.

Toyota i Subaru još nisu definirali cijene za GT 86 i BRZ, no ako je Top Gear u pravu, alfa romeo 4C kad se pojavi u prodaji 2013. trebao bi koštati 45.000 funti odnosno 400.000 kuna prema aktualnom srednjem tecaju HNB-a, što je teritorij porsche caymana.

Za taj novac kupac bi trebao dobiti automobil najvecim dijelom izraden od ugljicnih vlakana i aluminija s turbopunjenim cetverocilindrašem od 230 KS i automatiziranim mjenjacem s dvije spojke koji osiguravaju sprint do 100 km/h za 4,5 sekundi. U Alfi, navodno, rade i na snažnijoj izvedbi koja bi trebala razvijati 300 KS, a Talijani bi u dogledno vrijeme kompaktnom kupeu trebali skinuti i krov.


Podijeli: Facebook Twiter