Alesso i Fedde Le Grand glavne zvijezde Umaginationa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Peto izdanje regionalnog glazbenog festivala Umagination održat će se u umaškoj ATP Dance Areni 31. i 31. svibnja. Ljubitelje vrhunske elektronske glazbe ove godine očekuje dvostruka doza plesa i zabave pod otvorenim nebom. Headlineri jubilarne manifestacije su svjetske DJ zvijezde Alesso i Fedde Le Grand, kojima će se na pozornici pridružiti Thomas Gold, Danny Avila, Tujamo te grupa Vanillaz.

DJ Fedde Le Grand iz Nizozemske 2006. godine se proslavio hitom "Put your hands up 4 Detroit", koji ga je uvrstio među prvih pet izvođača na nizozemskoj Top 40 ljestvici. Lani je proglašen 29. najboljim DJ-em svijeta prema prestižnoj Top DJ Mag ljestvici. Fedde je za Umagination čuo od svojih kolega koji su nastupali prošlih godina i sam je izrazio želju da sudjeluje u maloj obljetnici festivala, što će zasigurno razveseliti njegove hrvatske obožavatelje.

Šveđanin DJ Alesso specijalizirao u stvaranju glazbe poznate i kao progressive house. Svjetsku popularnost je stekao 2011. godine, kad su njegove remikseve i produkciju prepoznali vrhunski DJ-i kao što su Avicii, Tiesto, Swedish House Mafia, Kaskade i mnogi drugi. Njegov remix "Pressure" bio je među najslušanijima u 2011., a ove se godine na Ultra Music Festivalu u Miamiju okrunio titulom DJ-a s najboljim setom.

Od prvog izdanja Umaginationa u ATP Dance Areni je zaplesalo više od 50 tisuća ljudi iz 24 zemlje, a svoj su dolazak ove godine već potvrdili brojni gosti iz Italije, Nizozemske, Slovenije, Austrije i Njemačke. Ovogodišnji Umagination je ujedno i Road To Ultra party, ususret najvećem glazbenom događaju u povijesti Hrvatske - Ultra Europe Festivalu, koji se godine održava u Splitu od 11 do 13. srpnja. Vrijednost festivala prepoznala je i Turistička zajednica Istarske županije, a podrška cijele istarske regije i odlična suradnja s Gradom Umagom već su tradicionalni.

Detaljne informacije moguće je pronaći na službenoj stranici festivala www.umagination.info i Facebook stranici www.facebook.com/umagination, a General Admission ulaznice po cijeni od 180 kuna za oba festivalska dana osigurat si na stranici www.ticketshop.hr, na prodajnim mjestima Dancing Beara i Tisak Media centara te u Dallas shopovima. Jednodnevne VIP ulaznice dostupne su po 275 kuna, a za oba dana po 450 kuna. Ulaznice je moguće nabaviti u Umagu (turistička agencija Plavo more), Poreču (Istra Line), Puli (Activa Travel) i Rovinju (agencija Birikina). (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter