Alessandra Mussolini žali se na diskriminaciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nova zastupnica u Europskom parlamentu Alessandra Mussolini požalila se na diskriminaciju u Europskoj pučkoj stranci (EPP) zbog svoga imena, objavili su u četvrtak talijanski mediji.

- Nepoželjna sam u EPP-u zbog svoga imena, izjavila je unuka fašističkog diktatora Benita Mussolinija, koja je u Europski parlament izabrana na listi stranke Forza Italia bivšeg predsjednika talijanske vlade Silvija Berlusconija.

- Nijemci žele ne samo odlučivati o talijanskom paktu stabilnosti, nego i o tome tko u Italiji treba biti biran. Dobila sam tisuće preferencijalnih glasova, a oni tvrde da je moje ime nepoželjno. To je povreda talijanske suverenosti, rekla je 50-godišnja Mussolini talijanskim medijima, ne navodeći druge detalje. EPP je opovrgao njezine tvrdnje.

- Alessandra Mussolini je članica kluba zastupnika EPP-a, jer je izabrana na listi stranke koja pripada našem klubu zastupnika. Nitko nije službeno spominjao pitanje njezina isključenja iz EPP-a, izjavio je glasnogovornik EPP-a u Europskome parlamentu Pedro Lopez de Pablo.

Novu je zastupnicu podržala i njezina stranka. "Demokratska prošlost gospođe Mussolini nesporna je i EPP ju ne može diskriminirati zbog njezina imena. U EPP-u ima bivših nacista i bivših komunista, rekao je zastupnik stranke Forza Italia Gianfranco Rotondi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter