Walesa šokirao izjavom o homoseksualcima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lech Walesa, sindikalni vođa legendarnog sindikata Solidarnost i dobitnik Nobelove nagrade za mir, šokirao je izjavom da su homoseksualci manjina i ne zaslužuju važnu ulogu u politici, što bi moglo utjecati na njegov ugled u domovini koja danas diše drukčije nego u doba rušenja komunizma, prenose agencije.

- Homoseksualci moraju znati da su manjina i da se moraju zadovoljiti malim stvarima, rekao je u petak 70-godišnji Walesa koji je na "nasjeo" na provokativno pitanje televizijskog voditelja i odgovorio da bi u parlamentu trebali sjediti uza zid "i čak iza zida", jer su "manjina i ne smiju se nametati većini".

Ocijenio je da je većina izgradila demokraciju te da je on katolik koji tolerira manjinu, no protivi se tomu da oni (homoseksualci) "manifestiraju na ulici, a njegova djeca i unuci moraju od takvih prizora okretati glavu", piše agencija AFP.

Walesina je izjava razbjesnila mnoge u današnjoj Poljskoj. Izjavu su kritičari nazvali "trogloditskom" i ocijenili da je Walesa osramotio Nobelovu nagradu za mir. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter