Alep: Više od 80 mrtvih u napadu na sveučilište

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 80 ljudi poginulo je u utorak u sirijskom gradu Alepu i 160 je ranjeno u dvostrukoj eksploziji na sveučilištu u Alepu, rekao je guverner pokrajine i liječnik bolnice grada, prenosi AFP.

"U terorističkom napadu na naše studente prvog dana ispita ubijene su 82 osobe i više od 160 je ranjeno", rekao je guverner pokrajine Mohamad Vahid Akad. I medicinski izvor sveučilišne bolnice Alepa je potvrdio da je više od 80 osoba ubijeno i 160 ranjeno.

Direktor Sirijskog opservatorija za ljudska prava OSDH, Rami Abdel Rahamn je rekao da su najmanje 52 osobe ubijene u dvije eksplozije, te da ima puno ranjenih kao i da bi i broj poginulih mogao biti veći.

Dodao je da su stradali studenti i izbjeglice.

Pobunjenici i režim si međusobno prebacuju odgovornost za to krvoproliće. Proturežimski aktivisti su rekli da su postrojbe režima izvele bombardiranje iz zraka, dok sirijski vojni izvor tvrdi da su poubunjenici ispalili dvije rakete zemlja-zrak koje su promašile metu i pale na jednu od zgrada sveučilišta.

Alep, drugi grad zemlje je od srpnja podijeljen između pobunjeničkih četvrti i drugih u rukama vojske.

Početkom zime, više nevladinih organizacija je navelo da se oko 30.000 raseljenih koji su pobjegli pred sukobima, sklonilo u svuečilišnom kampusu. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter