Alena Melona odsad će voditi Bojan Marinović

Alen Melon
Alen Melon

Najbolji istarski atletičar Alen Melon skočio je na novu razinu. Aktualni dvostruki dvoranski prvak Hrvatske, u skoku u vis i troskoku, došao je do ključne točke karijere i promijenio trenera. Umjesto dosadašnjeg trenera, Slovenca Matije Šestaka, 23-godišnjeg će Puljanina odsad voditi trener Blanke Vlašić, Bojan Marinović. Najbolji u Hrvatskoj izabrao je najboljeg u Hrvatskoj. Da bi napravio taj korak više, taj željeni iskorak prema svjetskoj skakačkoj eliti.

- Evo me sad u Splitu, priključio sam se treneru Bojanu Marinoviću koji ovdje uz mene trenira još dvije visašice, dok Blanku trenira odvojeno - javio se iznimno raspoloženi pulski visaš. Da je zadovoljan moglo se nazrijeti već iz glasa. - Naravno da jesam, Marinović je jedan od najboljih svjetskih stručnjaka za vis, u Hrvatskoj sigurno najbolji. Ostat ću u Splitu desetak dana, a onda ćemo se dogovoriti za dalje. Vjerojatno ću trenirati malo u Puli kao i dosad, a malo u Splitu. Krećemo s radom na tehnici što mi je slaba točka i trebat će mi vremena da "ulovim" pravi ritam treninga, pa je zasad odlučeno da ću tek u lipnju krenuti s prvim nastupima. Mislim da sam donio pravu odluku, da je ovo prijelomni trenutak moje karijere.

Još prošle sezone Melon se polako "hladio" od visa i budućnost tražio u troskoku. Sa slovenskim je trenerom više trenirao troskok, dok je vis planirao skakati samo za potrebe kluba, Istre, i reprezentacije. Sve do jednog "slučajnog skoka".

- Trenirao sam troskok i onda onako, iz gušta, odradio i par treninga visa. I tom sam prilikom s četiri koraka zaleta preskočio 215 centimetara. I odlučio da još nisam rekao posljednju riječ u visu. Tako sam nastavio paralelno trenirati troskok i vis. Za troskok još ima vremena, jer tu treba puno iskustva da bih ulovio potrebnu tehniku, odnosno prave daljine, pa sam se vratio visu uoči ove dvoranske sezone. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter