Alen Vitasović zaključio Veseli prosinac

Massimo Moratto i Denis Dukić u sudnici (D. MEMEDOVIĆ)
Massimo Moratto i Denis Dukić u sudnici (D. MEMEDOVIĆ)

Tradicionalnim božićnim koncertom na kojem je ove godine nastupio Alen Vitasović okončan je, iako je do kraja mjeseca ostalo još nekoliko dana, Veseli prosinac u Pazinu.

Unatoč prohladnoj božićnoj večeri kako to i priliči dobu godine na središnjem pazinskom trgu uz pjesme Alena Vitasovića i glazbu koju je birao DJ Šuki okupili su se ljudi dobre volje koji su iz raznih krajeva Istre došli u Pazin prijateljima, znancima ili čisto onako iz dobre namjere drugima čestitati Božić, zaželjevši im ponajprije mir uz obilje sreće i zdravlja. Vlažna božićna pazinska noć Vitasoviću nije bila nikakva zapreka da svoje pozitivne vibracije prenese na publiku koja je uz kuhano vino pratila nastup, cupkala u ritmu, plesala i glazbenu legendu pratila pjevanjem poznatih refrena.

Ne treba isticati, ali vrijedi podsjetiti kako je Vitasović jedna od legendi istarske glazbe, a taj mu status publika priznaje, ali i cijeni. Stoga iako je na početku nastupa malo podsjećao na Toma Waitsa, kako su se nizale pjesme postajao je sve prepoznatljiviji Vitasović pa i nakon što je otpjevao: "ja ne moren više tako", pokazao je da itekako "more", ako je dobro društvo, dobar povod i dobra prilika. Vitasović, a malo kuhano vino i ponešto uz to do ponoći su dobrano zagrijali Plac i publici na njemu pružili mogućnost da na lijep način u dobrom i ugodnom društvu jedni drugima čestitaju Božić.

Da podsjetimo, u sklopu Veselog prosinca u Pazinu održana je Bajkomanija, pričaonica s predstavama za djecu u Spomen domu, a bajkoljupcima je u goste došao i Djed Mraz. U istim prostorima održani su koncerti Folklornog društva Pazin, humanitarni koncert Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Pazin, Big Banda Pazin, Božićni koncert glazbenog odjela Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, zatim tradicionalni koncert Limene glazbe Pazin. Na središnjem gradskom trgu održan je Božićno-novogodišnji hand made sajam članova Društva likovnih stvaratelja Pazin u LG galeriji, Božićni sajam pazinske knjige u holu Spomen doma.

U sklopu sajma na pazinskom Trgu slobode nastupili su break dance skupina Društva Naša djeca Pazin, Dječji vrtić ''Olga Ban", vokalna skupina Rožice, solisti i bend Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, Vokalna skupina i solisti Pazinskog kolegija-klasične gimnazije i Udruga VocalIstra uz voditeljicu Maricu Ursić. Dječji župni zbor "Mali od sv. Jurja", Limena glazba Pazin i Domski bend Motovun. U Pazinskom kolegiju uprizorene su pred Božić "Žive jaslice", a sve je završilo, baš ugodnim, božićnim druženjem s Alenom Vitasovićem. (Napisao i snimio M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter