Alen Šušnić do daljnjeg vodi "zeleno-žute"

(Dejan Štifanić)
(Dejan Štifanić)

Andrej Panadić nije više trener pulskog prvoligaša! Poraz od Osijeka u 1. kolu novog prvenstva presudio je treneru koji će u povijesti Istre 1961 ostati zapamćen po tome što je izborio prvoligaški ostanak iako cijele polusezone nije osjetio radost pobjede. Krivi korak na startu novog prvenstva uz istodobni "palac dolje" s tribina "Drosine" bili su prevelik uteg. Stoga je jučer "s kata" stigla očekivana vijest o njegovoj ostavci.

Kad je u subotu sudac Duje Strukan posljednji put puhnuo u svoju zviždaljku te kad su se igrači i članovi stručnog stožera Istre 1961 povukli u svlačionicu, travnjakom "Drosine" prošetao je Igor Žiković. Sa zapadne tribine, koja se polako praznila, u tom se trenutku začuo povik upućen tehničkom direktoru "zeleno-žutih": "Igore, mijenjaj to na klupi". Kratka i jasna poruka koja je bila samo nastavak skandiranja "Panadiću, odlazi", koje je potkraj ogleda s Osijekom krenulo sa sjeverne tribine, a Demonima se uskoro pridružila i većina onih koji su u subotu pohodili "pulsku bombonijeru".

Kako stoje stvari, "glas naroda" ovog je puta legao na plodno tlo i već u nedjelju su čelni ljudi pulskog prvoligaša obavili sastanak s jednom jedinom temom, da li je stiglo vrijeme za smjenu na "zeleno-žutoj" klupi. Neka konkretna odluka prolongirana je za jučer ujutro kad su opet iza zatvorenih vrata sjeli izvršni direktor Michael Glover i njegov pomoćnik Sead Karaselimović, a s njima u društvu bio je i tehnički direktor Igor Žiković te Vanja Iveša kao predstavnik igrača. Nismo upoznati s tijekom njihovog razgovora, ali nije teško bilo zaključiti koji je bio zaključak nakon što smo saznali kako je za 15 sata najavljen sastanak s Andrejom Panadićem. Nepuna dva sata kasnije, stigla je i službena potvrda kako je Panadić podnio ostavku te više nije kormilar pulskog prvoligaškog broda. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE

 

 


Podijeli: Facebook Twiter