Alen Pamić: Publika izvlači maksimum iz igrača

Slijedi novi dvoboj na Poljudu - Alen Pamić i Franko Andrijašević (A. Čizmić/CROPIX)
Slijedi novi dvoboj na Poljudu - Alen Pamić i Franko Andrijašević (A. Čizmić/CROPIX)

Uspješan kvalifikacijski nastup "kockastih" u ogledima s Makedonijom i Walesom za odlazak na SP bio je s pravom ključna nogometna tema u ovoj dvotjednoj prvenstvenoj stanci.

Na prvoligaškom su planu stoga, izuzmemo li "događanje naroda" u Splitu oko Hajduka, prevladavali treninzi i prijateljski ogledi. Istra 1961 ovu je prvenstvenu stanku iskoristila za odigravanje tri utakmice u kojima je zabilježeno isto toliko pobjeda.

Redom su svladani iranski prvoligaš Naft Tehran (2:1), županijski prvoligaš Buzet (4:0) i trećeligaš Rovinj (6:0) s kojim je ljetos pulski prvoligaš ostvario suradnju poslavši svoje mlađe igrače na trećeligaško kaljenje po izlasku iz omladinskog pogona.

Kroz te je tri utakmice trener Igor Pamić zamislio uigrati nove igrače poput Sivonjića i Aganovića, one koji su se vratili nakon ozljeda poput Alena Pamića i Matea Sušića ili pak vratiti u formu neke koji su, poput Mislava Anđelkovića, bili dugo izvan terena.

Nažalost, kako to već u praksi biva, nove su ozljede u dobroj mjeri poremetile uigravanje "zeleno-žutih" pred četiri vrlo zahtjevne utakmice koje im slijede. Serija se otvara nedjeljnim gostovanjem na Poljudu protiv Hajduka, potom idućeg petka u Puli gostuje Slaven Belupo, zatim već u utorak slijedi utakmica osmine finala Kupa Hrvatske koja Puljane vodi u Osijek i na koncu, u petak, se ide na noge prvaku Dinamu na Maksimir. Raspored kakvog ne bi poželjeli niti najljućem neprijatelju.

Ipak, nakon ozljeda koje su nakon svake od ove tri prijateljske utakmice dodatno prorijedile svlačionicu "zeleno-žutih", na posljednjim im je treninzima konačno "zasjalo sunce". Na  današnjem jutarnjem treningu na "Drosini" bili gotovo svi, uključivši i Alena Pamića koji se vratio u momčad.

Po tko zna već koji put. Ove sezone nikako da ulovi natjecateljski ritam, a riječ je o igraču koji donosi prevagu na sredini terena, donosi kvalitetu više pulskoj igri.

Ove sezone sam imao dosta pegule. Stalno me neka ozljeda izbacivala iz stroja. Prvo mišić, pa sad nedavno istegnuće ligamenata koljena. Nadam se da sam sad ispunio bonus, da su ozljede ostale iza mene i da ću moći normalno trenirati i igrati u nastavku sezone, rekao je Alen Pamić.
 

Početak serije nudi gostovanje na Poljudu. S obzirom na način na koji su navijači splitskog kluba natjerali članove gradskog vijeća da izglasaju kredit za "klub koji živi vječno", ne treba uopće dvojiti u to da će u nedjelju Poljud biti više nego pristojno popunjen.

Mislim da će mi ovo biti treće gostovanje na Poljudu. Po jednom sam igrao s Rijekom i Istrom 1961. Osobno volim igrati pred punim tribinama, uvijek je veći motiv bez obzira na to navija li publika za mene ili protiv mene. U takvom okruženju se uvijek pruža više. Izraženija je želja za dokazivanjem. U tu utakmicu moramo ući hrabro, muški, skupljenih glava i bez skrivanja, kako bi ostvarili povoljan rezultat. (Roberto CAR)

VIŠE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter