Alen Pamic prvo pojacanje Istre 1961

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao što je bilo najavljeno, ponedjeljak je u Istri 1961 protekao u razgovorima izmedu predsjednika Mihaila Šceglova i trenera Igora Pamica o potezima koje ce u pulskom klubu povlaciti iducih dana, pri cemu je dosta toga konkretizirano, a dio je igraca vec sporazumno napustio klub. Trener Igor Pamic je potvrdio da ostaje za kormilom kluba neovisno o ligi u kojoj ce Puljani iduce sezone igrati.

- Ovo je bio vrlo naporan pocetak radnog tjedna bez obzira što imamo još samo današnju kup utakmicu s Medulincima nakon koje cu dati igracima slobodno, rekao je Igor Pamic. - S predsjednikom sam otvoreno razgovarao i rekao mu da meni nije nikakav problem voditi klub i u Drugoj ligi samo ako vidim da cemo krenuti u pravom smjeru i razmišljati dugorocno. Pula sad ima odlicne uvjete - kroz stadion, klub koji je pred privatizacijom i s vjernim navijacima - napraviti iskorak u pravom smjeru koji vec dugo svi priželjkujemo. Mi smo sad u poziciji stvoriti temelje jedne prave momcadi koja ce nam omoguciti da više ne dolazimo u situaciju da se iz sezone u sezonu borimo za ostanak u ligi. Krecemo u stvaranje stabilnog prvoligaškog kluba koji nece brinuti niti ako iduce sezone ispadne pet klubova iz Prve lige, a ja sam maksimalno motiviran da to napravim."

Simpatizere pulskog kluba najviše zanima s kakvom ce momcadi Puljani krenuti u novu sezonu.

- Do pocetka iduceg mjeseca necemo znati hocemo li ipak ostati u Prvoj ligi ili cemo igrati Drugu ligu, što je po našem plasmanu realnost. Medutim, rekao sam predsjedniku Šceglovu da nemamo vremena cekati tu odluku. Mi moramo odmah krenuti u stvaranje osnovice momcadi za iducu sezonu, a potom cemo samo dodati još dva ili tri igraca ako ostanemo prvoligaši. Konkretno, proracun nam je u odnosu na ovu sezonu smanjen za dva milijuna kuna. Za stvaranje momcadi imat cu na raspolaganju 4,3 milijuna kuna. Dokazat cu da tim novcem mogu napraviti bolju momcad od ove. U tom smjeru mogu reci da ce nam prvo pojacanje biti moj sin Alen, i to neovisno o ligi u kojoj cemo igrati. On je sad zdrav što ce, uvjeren sam, pokazati i ovaj zadnji pregled, i svoju buducnost veže za ovaj klub. Napokon ce zaigrati za pulski klub, što mu je uvijek bila želja i zbog cega je odbio ponudu iz Švicarske.



O ostalim pojacanjima trener Pamic se nije želio izjašnjavati ovog trenutka, ali nije tajna da bi pulski klub želio dovesti nekolicinu igraca dobro znanih "Divu iz Žminja". Barata se imenima Ljubovica, Budicina, Križmana i Pelina iz Rijeke, Parackog, Lovrica i Pilipovica iz Karlovca, a zanimljiv je i bivši golman Rijeke Mance, kao i jedan vezni igrac iz Bosne i Hercegovine. Jasno je da se prethodno klub mora riješiti dijela igraca iz aktualnog kadra. Neki su vec otišli.

- Vec sam razgovarao sa Žuržinovom i Juricem i oni su slobodni igraci. Žuržinov je bio vrlo korektan, pristao je na sporazumni raskid ugovora s tim da mu se isplate dugovanja. Juricu smo skinuli suspenziju do koje je došlo nesporazumom i on je dobio slobodne ruke. Tepuric se vraca u Slaven Belupo buduci da je kod nas bio na posudbi, a Barrabes je takoder slobodan. Bit ce još odlazaka, ali neke od šestorice igraca kojima istjece ugovor cemo nastojati zadržati, nastavio je Pamic te dodao da ce momcadi prikljuciti i trojicu koja je bila na posudbama, Prelceca, Perkovica i Stojanovica.

Ugovorne obaveze prestaju Pauleticu, Kacicu, Roci, Barišicu, Škoricu i Linicu. S vecinom ce se razgovarati o novom ugovoru, a u klubu ce posebno nastojati zadržati najboljeg strijelca Sinišu Linica koji se nametnuo kao pravi voda i na terenu i izvan njega. Krenuti u novu sezonu s osnovicom Linic - Pamic - Andelkovic u srcu vezne linije bio bi temelj za stvaranje jake momcadi.

Pamic je dobio sve ovlasti u pregovaranju s igracima, a u sklapanju ugovora ce mu pomagati Branko Bubic. Dosadašnji sportski direktor Ivan Kurtovic ce najvjerojatnije napustiti klub, a ocekuju se izmjene i u strucnom stožeru. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter