Alen Pamić opet se onesvijestio na travnjaku

Onesviještenog Alena Pamića na travnjaku okreće Mislav Anđelković, a suigrači zovu liječničku službu (M. ANGELINI)
Onesviještenog Alena Pamića na travnjaku okreće Mislav Anđelković, a suigrači zovu liječničku službu (M. ANGELINI)

Alenu Pamiću pozlilo je u 12. minuti subotnjeg susreta između Istre 1961 i Lokomotive te je prebačen u pulsku bolnicu. Svi dosadašnji nalazi su uredni, ne pokazuju nikakve anomalije kod igrača, sutra će na daljnje pretrage, a vjerojatno će njegov otac i trener Igor Pamić kontaktirati i stručnjake u Milanu, koji su Alenu početkom 2012. godine dali zeleno svjetlo za nastavak karijere. U svakom slučaju, realno je očekivati da će pulski prvoligaš borbu za ostanak u elitnom društvu nastaviti bez Alena.

Ovo je već treći put da je Alenu pozlilo na travnjaku. Prvi mu se put to dogodilo u studenom 2010. godine, kad je bio član belgijskog Standarda iz Liegea.

- Prvo mi se na treningu smračilo pred očima pa sam čučnuo na travnjak i pričekao da prođe. Tjedan dana kasnije, dok sam igrao za B momčad Standarda, opet mi se zacrnilo pred očima i onda sam izgubio svijest na neke dvije, tri minute, govorio je Alen Pamić po dolasku u Pulu o toj epizodi, zbog koje je raskinuo ugovor s belgijskim klubom.

Drugi put je pao u nesvijest krajem svibnja 2011. godine na treningu u Žminju, kad se pripremao za početak ljetnih priprema s pulskim prvoligašem, s kojim je netom dogovorio suradnju.

Po očevicima, Alen je u jednom trenutku izgubio svijest i samo se srušio na travnjak. Sreća u nesreći je što je baš u tim trenucima iz smjera Svete Katarine prolazilo vozilo Hitne medicinske pomoći pa su liječnici Alena odmah reanimirali.

U subotu je Alen ponovno zakratko izgubio svijest i pao na travnjak, ali se potom pribrao i sam napustio teren, uz veliku podršku s tribina. Dokaz je to da Alena ne treba vraćati na travnjak dok i najmanja sumnja u mogućnost još jedne slične epizode ne bude u potpunosti otklonjena. Sa zdravljem igrača ne smije se igrati, jer bilo je već i previše ružnih slučajeva u nogometu. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter