Alen Melon deveti u Ostravi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sjajan nastup ostvario je pulski skakac u vis Alen Melon na Europskom atletskom prvenstvu mladih seniora u Ostravi. Clan Istre osvojio je deveto mjesto u finalu, nakon što je u trecem pokušaju preskocio visinu od 218 centimetara, cime je za jedan centimetar popravio svoj osobni rekord koji je postavio u svibnju u Slovenskoj Bistrici.

Melon je poceo skakati na visini od 205 centimetara koju je preskocio iz prvog pokušaja. Iz prvog je pokušaja preskocio potom i visinu od 210 centimetara, nakon cega je 214 centimetara preskocio iz drugog pokušaja. Letvica je potom podignuta za još cetiri centimetra, na visinu koju Puljanin nije nikad preskocio i ovoga mu je puta to uspjelo iz treceg pokušaja.

- Bilo je odlicno, u svom sam prvom nastupu na velikom natjecanju prvo izborio finale, a potom sam u njemu postavio i novi osobni rekord. S obzirom da sam medu 12 finalista imao najslabiji osobni rekord i da sam s 20 godina najmladi, zadovoljan sam - bili su prvi dojmovi Alena Melona odmah nakon završetka natjecanja skoka u vis u Ostravi.

Mladi Puljanin ovim je nastupom na velika vrata ušao u svijet seniorske atletike i odlazak kod slovenskog trenera pokazao se punim pogotkom.

Zlatnu medalju osvojio je Ukrajinac Bohdan Bondarenko s preskocenih 230 centimetara, koliko je preskocio i srebrni Rus Sergej Mudrov, dok je bronca pripala Španjolcu Miguel Angelu Sanchu koji je preskocio 221 centimetar. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter