Alen Krunić najbolji preponaš Istre

Alen Krunić s konjem Ratina osvojio je ovogodišnji Istra Cup
Alen Krunić s konjem Ratina osvojio je ovogodišnji Istra Cup

Finale Istra Cupa u preponskom jahanju održano je jučer na terenima Konjičkog kluba Medulin, koji je ujedno bio i organizator ove manifestacije. Pobjednik ovogodišnjeg Istra Cupa je Alen Krunić iz Konjičkog kluba Hipos, koji je osvojene bodove u finalu pridodao dosadašnjim ostvarenjima ovoga kola i tako ostvario pobjedu na ovogodišnjem Istra Cupu.

- Sretan sam i uzbuđen zbog pobjede. Kao i svi jahači, naporno sam trenirao i trudio se, i trud se na kraju isplatio. Sve to naravno, ne bi bilo moguće bez moje trenerice Dragane Stefanović i naših "partnera", grla Red Ramira i Ratine, rekao nam je Krunić.

Na prvoj utakmici, u kojoj se preskakalo prepone visine 0,80 metara, nastupilo je šest jahača, no samo dvoje je završilo utakmicu bez kaznenih bodova i time si osiguralo prva mjesta. To su Kosjenka Mikulčić iz KK Muntić koja je u toj utakmici jahala dva konja (Roj i Calysta) i Mark Buić, jedan od najmlađih natjecatelja iz KK Hipos na konju Calisto.

Na drugoj utakmici, s preponama od metar visine, startalo je 11 jahača, od čega je pet završilo utakmicu bez kaznenih bodova i podijelili su prvo mjesto. To su Vana Knežević iz KK Katoro Umag na grlu Jaszmine, njezina klupska kolegica Nina Turina na grlu Tamara, Gaja Kalčić iz KK Medulin na Kivine Princess, Simona Vojak također iz KK Medulin na grlu Sancta Dorina te Petar Benčić iz KK Hiperion na konju Melkior.

Dvanaest parova startalo je na trećoj utakmici s preponama visina 1.10 metara, od kojih pet jahača bez kaznenih bodova. Prvi u toj utakmici bio je Fabian Daka iz KK Umag na konju Life style, drugi je bio Alen Krunić iz KK Hipos na Ratini, treća je bila Nina Turina, četvrta Gaja Kalčić, a peto mjesto zauzela je Kosjenka Mikulčić.

Smiljka Selanec i Milena Dragišić bile su sutkinje, a potonja je napomenula da konjički sport u Istri raste i razvija se, te da iz svih klubova stasaju mladi, dobri jahači. (Patricija SOFTIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter