Alen Halilović od ljeta u Barceloni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premda u Dinamu i Barceloni nitko nije želio službeno potvrditi vijest, mladi veznjak 'modrih' Alen Halilović po svemu sudeći na koncu ove sezone seli u redove jednog od najuglednijih svjetskih klubova Barcelone.

O transferu jednog od najdarovitijih hrvatskih nogometaša danas su u zagrebačkom hotelu Sheraton pregovarali direktor Katalonaca Raul Sanllehi i trener hrvatskog prvaka Zoran Mamić.

Prema izvorima s Camp Noua, Barca će za Halilovića platiti oko deset milijuna eura odštete, te dodatnih pet kada Halilović debitira za prvu momčad Barce. "Svi trebamo biti svjesni da je on još dijete od 17 godina, nije zrela osoba i one možda nekima nesimpatične stvari treba pripisati tome. Ipak, on svojom kvalitetom zaslužuje pažnju Dinama, ali i cijelog svijeta. Ovim putem mu čestitam i neka samo ovako nastavi," kazao je jučer trener modrih nakon utakmice protiv Rijeke (2-2).

Mladi nogometaš nakon utakmice na Kantridi nije želio pričati o Barceloni.

El Mundo Deportivo je ekskluzivno objavio kako su predstavnici španjolskog klub razgovarali i s Alenovim roditeljima Sejadom i Vanessom dogovorivši sve detalje transfera. Kako navode Španjolci, Barca će Halilovića gurnuti u B momčad kao što je učinila i s 20-godišnjim Denisom Suarezom kojeg su prošlog ljeta doveli iz Manchester Cityja.

Barcelona je navodno već 'zakaparila' i vratara Borussie Muenchengladbach Marc-Andrea ter Stegena (21), koji je obavio liječnički pregled i čeka se samo kraj sezone kako bi se vijesti službeno potvrdila. Barca za iduću sezonu planira na Camp Nou vratiti s posudbe iz Evertona 19-godišnjeg krilnog napadača Gerarda Deulofeua, te 21-godišnjeg veznjaka Rafinhu, koji je na posudbi u Celti Vigo. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter