Alen Damijanić v. d. predsjednika istarskog HNS-a

Alen Damijanić (M. MIJOŠEK)
Alen Damijanić (M. MIJOŠEK)

Alen Damijanić je novi vršitelj dužnosti predsjednika istarskog HNS-a, jednoglasno je odlučilo Predsjedništvo istarskog HNS-a koje je ovu odluku donijelo nakon iznenadne smrti dosadašnjeg predsjednika županijske organizacije Ranka Švrake. Damijanić je dosad bio potpredsjednik županijske i predsjednik pulske organizacije stranke te je u idućih 90 dana dužan organizirati izbornu skupštinu na kojoj će delegati svih podružnica odabrati novog predsjednika istarskog HNS-a. No, nije želio reći i hoće li se i kandidirati za predsjednika ŽO-a.

Damijanić je na jučerašnjoj konferenciji za novinare izjavio da HNS, prema jednoglasnoj odluci Predsjedništva, ostaje u koaliciji s IDS-om do kraja mandata kako na županijskoj razini, tako i u pojedinim podružnicama.

- HNS IŽ-a okreće novu stranicu u svom radu i političkom djelovanju te kreće novim smjerom. Odsad će biti još aktivniji koalicijski partner koji će služiti građanima Istre, te biti njihov glas u Županijskoj skupštini, ali i u svim gradskim vijećima u kojima imamo predstavnike, te se maksimalno staviti u službu građana kako bi vlast bila brža i efikasnija, izjavio je Damijanić. Prema njegovim riječima, istarski HNS trenutno ima 879 članova u 15 aktivnih podružnica. Cilj je aktivirati i pomladiti članstvo te predstaviti novu platformu za iduće izbore. 

- Počinje nova era narodnjaštva u istarskom HNS-u. Vjerujemo da će novi ljudi s novim idejama i novim projektima uspjeti pozicionirati Istru na čelo gospodarskog razvoja Hrvatske. U prošlom mandatu, kada sam bio potpredsjednik ŽO-a te županijski pročelnik za gospodarstvo, pokrenuli smo, a u ovom mandatu nastavili zagovarali jedan projekt koji se privodi kraju, a to je izgradnja četiriju škola prema modelu javno-privatnog partnerstva. Nažalost, imamo administrativnih problema koje se nadamo riješiti do 18. svibnja. Vjerujem da će to biti drugi najveći projekt nakon izgradnje pulske bolnice u ovom mandatu koalicije, rekao je Damijanić. Važna je konsolidacija stranke, da se naši predsjednici probude, što i hoće, te da HNS bude aktivniji, što će biti dok ja budem vršitelj dužnosti, zaključio je. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter