Alen Bilić i Patrik Tome najuspješniji ribolovci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ekipa Sportskog ribolovnog društva Octopus iz Pule u sastavu Alen Bilić i Patrik Tome odnijela je uvjerljivu pobjedu na sedmom Kupu Fiumanka u udičarenju s obale, što ga je na Kostabeli organiziralo Sportsko ribolovno društvo Kantrida.

Bilić i Tome zajedno su ulovili gotovo pet kilograma ribe, uglavnom salpi, knezova, fratara, lenica i sličnih primjeraka kakvi se obično love s obale, čime su zauzeli prvo mjesto u konkurenciji od ukupno 28 ribolovaca raspoređenih u 14 ekipa. Pobjednici nisu krili zadovoljstvo postignutim rezultatom, posebno jer je pred njima daleko važnije natjecanje.

- Obojica smo hrvatski reprezentativci, a ovo je dio priprema za iduće svjetsko prvenstvo koje će se održati u Španjolskoj. Ulov je bio dobar, ovdje se inače s obale lovi više nego u Istri, tako da nam je ovo bio dobar trening, a naravno i uvijek ugodno druženje s našim prijateljima na Kantridi, rekao je Bilić.

Na pitanje u čemu je tajna dobrog ulova, kaže kako je sve stvar dobre pripreme.

- Kada imate dovoljno iskustva, dobru opremu i vrhunsku ješku, rezultat ne bi smio izostati, zaključio je Bilić. (M. GLAVAN)


Podijeli: Facebook Twiter