Aleksej Mišan: Imamo priliku odabrati promjene, novu forzu


Sadašnje stanje u općini daleko je od idealnog. Volim svoju općinu i ne pristajem na to da Fažana napreduje puno sporijim koracima nego što bi zapravo trebala. Puno se može napraviti, puno se propustilo napraviti, no zbog iznimnog razvoja potencijala koje ovo područje ima, želim prihvatiti ovaj izazov i zalagati se za poticanje rasta i razvoja ove sredine na korist svih mještana, rekao je Aleksej Mišan, kandidat IDS-a i Saveza zelenih za načelnika Općine Fažana. Mišan je u prvom krugu izbora dobio nešto više od 38 posto glasova, desetak manje od kandidata SDP-a i HSU-a. Njegov kandidat za zamjenika načelnika je Ivan Marčeta.

- Iznimno sam sretan i ponosan na cijeli svoj tim što je velik broj građana povjerenje dao IDS-u i meni kao kandidatu za načelnika. Fažanke i Fažanci su uvidjeli kvalitetu našeg programa, prepoznali našu viziju za brži razvoj Fažane i Valbandona, poručio je Mišan. Rekao je da se od srca zahvaljuje svima koji su prije dva tjedna iskoristili svoje građansko pravo, ali i dužnost, te dali povjerenje osobi za koju smatraju da će najbolje voditi Fažanu u naredne četiri godine.

Kaže da je puno prioriteta u njegovom predizbornom programu, zavisno od područja djelovanja, a obuhvaćaju kulturu, školstvo, sport, gradnju infrastrukture, socijalu i turizam. No, temeljni prioriteti su, istaknuo je, stvoriti sigurnu Fažansku cestu kompletnim uređenjem te prometnice, sa šetnicom i biciklističkom stazom i infrastrukturom za prilaze mještanima Šuride, zatim izgradnja doma umirovljenika, izgradnja centra Fažane i Valbandona, jednosmjenska nastava u Osnovnoj školi Fažana i osiguranje besplatnih udžbenike, izgradnja lukobrana…

- Želim raditi u suradnji sa svim mještanima i sa svim gradskim vijećnicima jer su svaki prijedlog, sugestija i dobronamjerna kritika dobrodošli. Dana 21. svibnja pokazali smo snagu i zajedništvo, ali najveći izazov slijedi u nedjelju, 4. lipnja, kada se održava drugi krug izbora. Imamo priliku odabrati promjene, napredak, razvoj za kvalitetniji život, novu forzu za Fažanu, poručio je Mišan.

Na izborima za Općinsko vijeće prije dva tjedna po šest su vijećnika dobila lista koju predvodi IDS i ona koju predvodi SDP, a jednog vijećnika HDZ.

- Naša je lista osvojila šest mandata, imamo podršku velikog broja glasača. A HDZ je uvijek podržavao kvalitetne projekte Općine Fažana. Računamo na njegovu podršku, rekao je Mišan. Da podrška HDZ-a ovoj opciji postoji potvrdio nam je jučer i Marinko Gazić, predsjednik fažanske podružnice te stranke.

- Pozivam sve Fažanke i Fažance, sve Valbandonke i Valbandonce da izađu u nedjelju na izbore i glasaju prema svojoj savjesti, za kandidata koji pristaje raditi na dobrobit svih te pristaje da Općina bude transparentna i dostupna. Zaokružite broj 2 ispred mog imena, poručio je za kraj Aleksej Mišan. (Z. STRAHINJA)





Podijeli: Facebook Twiter