Aleksandra Kolarić ne može ni u Forum žena SDP-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vodstvo SDP-a nije nimalo zabrinuto zbog činjenice da se prvi puta dogodilo da se na javnom glasovanju na Glavnom odboru 11 članova tog tijela izjasni protiv odluke koju predlaže Predsjedništvo stranke.

"To je za nas završena priča. Protiv izbacivanja Aleksandre Kolarić glasalo je 11 ljudi, mahom iz Zagreba, i to je to. Što se tiče toga da je prvi puta netko na Glavnom odboru glasovao protiv odluke Predsjedništva dosad se praktički o nekoj odluci predsjedništva nije ni glasalo", izjavio je jučer za Novi list jedan od članova Predsjedništva SDP-a. Dodao je da Kolarić ne poznaje stranačke dokumente kada tvrdi da će se ovaj tjedan upisati u Forum žena SDP-a koji u svoje članstvo prima i nečlanice SDP-a.

"U pravilniku Foruma žena SDP-a jasno piše da su sve članice SDP-a ujedno i članice Foruma. Ali piše i da članstvo u Forumu prestaje trenutkom prestanka članstva u SDP-u. Kolarić ne poznaje stranku jer nije previše sudjelovala u njenom radu iako je u prošlom sazivu bila članica GO-a", rekao je ovaj član Predsjedništva.

Kako se može neslužbeno doznati Kolarić još nije podnijela zahtjev za članstvo u Forumu žena SDP-a, ali to namjerava uskoro učiniti.

Protiv izbacivanja Kolarić glasali je 11 članova Glavnog odbora uglavnom iz Zagreba, ali i iz Istre, Dubrovnika i Splita. Riječ je uglavnom o manje poznatim članovima SDP-a koji ionako ne očekuju da bi se mogli naći na stranačkoj listi za sljedeće parlamentarne izbore.

U ovom trenutku nitko u SDP-u ovo ne dovodi u vezu s verzijom koja se može čuti da se nekoliko županijskih i gradskih organizacija stranke – Zagreb, Primorsko goranska, Zadarska, Grad Split – na ovaj ili onaj način povezuje kako bi pripremilo teren za slučaj da stranka izgubi sljedeće parlamentarne izbore koji će se održati za dvije godine. Posebno je ovdje zanimljiv Zagreb budući da bi Kolarić, da nije isključena iz stranke – gotovo sigurno bila izabrana za potpredsjednicu zagrebačke organizacije stranke. (Z. CRNČEC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter