Aleksandar Zlatović iz Rovinja kupio dio zgrade na Rivi 10

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aleksandar Zlatović iz Rovinja kupio je dio zgrade na Rivi 10 u Puli. Objavio je to Trgovački sud u Rijeci u rješenju gdje je navedeno da je prodano 7/16 zgrade koji je pripadao nekadašnjem izdavaču dnevnog lista Glas Istre. Uredski prostor na tri etaže i ukupne površine 500 četvornih metara Zlatoviću je sud dosudio kao prvom razlučnom vjerovniku u prednosnom redu na način da je stavio u prijeboj svoju tražbinu od pet milijuna kuna. Ujedno, sud je izbrisao terete na toj nekretnini. Riječ je o dugu od pet milijuna kuna za nenaplaćeni kredit Hypo banke. Banka je taj dug prodala tvrtki Adriatic assets d.o.o., a oni Zlatoviću.

Ovih smo dana bezuspješno pokušali kontaktirati Zlatovića, ali se nitko nije javio u njegovoj tvrtki Valdibora. Njegova opunomoćenica Verica Šuster, odvjetnica iz Zagreba, najavila je da će uputiti naše pitanja klijentu kojeg zastupa. No, do zaključenja ovog teksta nije nam odgovorio koje mu je namjera s prostorom u zgradi na Rivi 10 i u kojem roku to planira realizirati. Zanimalo nas je koliko planira uložiti i koliko radnika zaposliti na toj lokaciji te koliko je platio Adriatic assetsu za kupnju duga Glasa Istre u stečaju prema Hypu.

Zgrada na Rivi 10 izgrađena je 1920. godine. Za kupnju je lani bio zainteresiran i Anton Jakupi iz Rovinja koji je kupio susjednu zgradu Arena Modne kuće d.o.o. u stečaju na Rivi 12. Platio je 6,8 milijuna kuna za 2.594 četvorna metra. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter