Aleksandar Vučić u ponedjeljak u Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi potpredsjednik srbijanske vlade i ministar obrane Aleksandar Vučić posjetit će u ponedjeljak Zagreb, potvrđeno je u četvrtak u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.

Po neslužbenim informacijama, Vučić će se u Zagrebu, osim s potpredsjednicom Vlade i ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić, koja će mu biti domaćin, sastati s predsjednikom države Ivom Josipovićem, premijerom Zoranom Milanovićem i ministrom obrane Antom Kotromanovićem.

Vučić, predsjednik najjače stranke u srbijanskoj koalicijskoj vladi - Srpske napredne stranke (SNS), najviši je dužnosnik aktualne srbijanske vlade koji dolazi u posjet Zagrebu otkako je ona preuzela dužnost u srpnju prošle godine.

Hrvatski premijer Zoran Milanović posjetio je Beograd i sastao se s kolegom Ivicom Dačićem u siječnju 2013. godine. Poslije toga sastanka hrvatski je premijer izjavio da je bilo krajnje vrijeme da se spuste tenzije u odnosima dviju zemalja. Dvojica su premijera tada razgovarala o otvorenim pitanjima između dvije zemlje, pitanjima izbjeglica, raseljenih, stanarskih prava, procesuiranja ratnih zločina, granica i međusobnih tužbi pred Međunarodnim sudom pravde te gospodarskim pitanjima i europskim integracijama. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter