Aleksandar Stojanović na čelu županijskog ZZJZ-a

Aleksandar Stojanović novi je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije (Arhiva/A. T.)
Aleksandar Stojanović novi je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije (Arhiva/A. T.)

Epidemiolog dr. Aleksandar Stojanović bit će novi ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije nakon što u mirovinu ode dugogodišnja ravnateljica dr. Ljubomira Radolović.

Tako su jučer odlučili članovi Upravnog vijeća ove ustanove, ocijenivši - između tri pristigle molbe na javni natječaj - najboljim program dr. Stojanovića. Da bi ta odluka bila pravomoćna, treba sačekati istek 15-dnevnog žalbenog roka.

Dr. Stojanović je dugogodišnji zaposlenik Zavoda, a na čelo ustanove dolazi s pozicije voditelja Službe za zdravstvenu ekologiju. Druga kandidatkinja na natječaju je dr. Danijela Lazarić Zec voditeljica Službe za javno zdravstvo u Zavodu, dok je treći bio dr. Nenad Cukon, veterinarski inspektor.

Dr. Stojanović jedan je od članova Vijeća koje je jučer i biralo budućeg ravnatelja Zavoda u Nazorovoj ulici.

- Tijekom glasanja bio je suzdržan, ali su svi ostali članovi glasali za njega, kaže nam Anita Križan, predstavnica Radničkog vijeća u Upravnom vijeću. Zadovoljna sam što je izabran netko od stručnjaka iz ustanove, koji poznaje zadatke Zavoda. Dr. Stojanović došao je kao mladi liječnik, specijalizant, ja sam ga i postavila za voditelja najveće službe u Zavodu. Smatram da je ustanova razvijena, da su postavljeni dobri temelji i da novi ravnatelj ima dobre osnove za daljnji razvoj, kaže dr. Ljubomira Radolović, koje je na čelu Zavoda bila od 1. srpnja 1996. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter