Aleksandar Stanković u Istri snima motoputopis

Iznad Pazinske jame (Danijela STANOJEVIĆ)
Iznad Pazinske jame (Danijela STANOJEVIĆ)

Na više lokacija u Istri od 26. lipnja do 4. srpnja snima se putopisni dokumentarni serijal - motoputopis "Vjetar u kosi", urednika, autora i voditelja Aleksandra Stankovića i redatelja Matije Vukšića. Putujući motorom, Aleksandar Stanković donosi nam zanimljive priče o ljudima, događajima i zanimljivostima sa samog puta.

Novigrad, Pazin, Beram, Limski kanal, Mutvoran, Raša i Porer samo su neka od mjesta koja je Stanković posjetio. Putujući motociklom upoznaje gledatelje sa zanimljivim osobama, prirodnim ljepotama i običajima duž cijele Istre, a pritom ga prati filmska ekipa koja bilježi dogodovštine s puta.

Na tom svom višednevnom putovanju upoznao se s novigradskim azilom za pse, posjetio je Limski kanal i uzgajalište školjaka; u Bermu s kustosom Mladenom Lučićem Lucom razgledao je freske sv. Marije na Škrilinah; posjetio je i dečke iz Antitodora u Rojcu; okušao se u sportskom penjanju, spustio zip-lineom iznad Pazinske jame, ulazio u ugljenokope i posjetio mnoga druga čarobna i zanimljiva mjesta u Istri, poput Eie u Balama.

"Vjetar u kosi" već treću sezonu emitira se na HRT-u, koji ujedno i potpisuje produkciju serijala. Urednik i voditelj je Aleksandar Stanković, a scenaristi su Aleksandar Stanković i Danijela Stanojević. Redatelj je Matija Vukšić, a producenti Sunčana Hrvatin Kunić i Marina Trandler. Izvršni producent Odjela Dokumentarna produkcija je Miro Mioč, a direktor fotografije Davor Petričić. Snimatelj je Tomislav Krnić, majstor tona Mladen Šiklić, a dron operater Branko Drakulić. Serija će biti prikazana u jesenskoj shemi 2016. godine, kroz četiri epizode.

- I ovaj projekt uspješno je realiziran posredstvom Istarske filmske komisije koja je ishodila sve potrebite dozvole za snimanje na javnim lokacijama te posredovala u kontaktima s lokalnim gospodarstvenicima, kazala je Aleksandra Vinkerlić iz Istarske filmske komisije. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter